LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2019 14:01

“Μύλος” από τις δηλώσεις Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο

Πάρα τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Πολάκης επιμένει με νέα ανάρτηση στο facebook. «Καζάνι που βράζει» και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πυρά» από την αντιπολίτευση.

Τσίπρας - Πολάκης - Κυμπουρόπουλος - Μητσοτάκης

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εμφανίζεται αμετανόητος, διατυμπανίζοντας πως δεν είχε σκοπό να του επιτεθεί, αλλά να καυτηριάσει το νεοφιλελεύθερο τρόπο σκέψης του.  

Συγκεριμένα, μετά τη δήλωση – αναδίπλωσης, έκανε ακόμα μία ανάρτηση το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ για τη διάσταση που πήρε το θέμα, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος απάντησε πως "ο Πολάκης πρέπει να γνωρίζει τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει".

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Πολάκης - Facebook

Ωστόσο, η στάση του προκαλεί τριγμούς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνουν Υπουργοί και βουλευτές έγινε «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης.

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «ατυχή δήλωση» εκ μέρους του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι, προκαλεί «επικοινωνιακό θόρυβο» για να «αλλάξει το πολιτικό κλίμα».

«Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα«, δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός στην ΕΡΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα στον ΑΝΤ1, ο οποίος λίγες ώρες αφού ο Παύλος Πολάκης ανασκεύασε, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εκμεταλλεύτηκε την αστοχία. Από την πλευρά του, ο βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως «κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης» για την ιστορία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, «δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο».

Πάντως, ο Γιώργος Κυρίτσης στηρίζει τον κ. Πολάκη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης έγραψε στο Twitter ότι «ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης άδικο», ενώ μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε πως «όταν κάποιος εκτίθεται στον πολιτικό στίβο είναι αυτομάτως ανοιχτός και στην πολιτική κριτική» υποστηρίζοντας ότι «εδώ δεν υπάρχει κάτι υβριστικό».

Στην ανάγκη ύπαρξης ορίων στον δημόσιο διάλογο αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Η δήλωση του κ.? ?Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας Κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από παλιές φωτογραφίες, ο Παύλος Πολάκης, δηλώνει «Μην περιμένετε από εμένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές .Ο εχθρός είναι απέναντι».

ΠΟΛΑΚΗΣ - FACEBOOK

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ασπρόπυργο όπου βρέθηκε το μεσημέρι, δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας, χθες, επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Πολάκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «σοκαριστικό» ότι ο Πρωθυπουργός «αγκάλιασε» τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας μετατρέποντας την πρόταση μομφής σε βάρος του σε ψήφο εμπιστοσύνης σε όλη την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε στο OPEN, ότι «πρόκειται για μεγάλο αυτογκόλ του κ. Τσίπρα που πήρε πάνω του την ιστορία Πολάκη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς οι οποίοι θέλουν να υβρίζουν ΑΜΕΑ, είναι υπέρτερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη. Έρχεται όμως η ώρα των εκλογών και η ελληνική κοινωνία θα τον κρίνει».


ΕΣΑμεΑ: τα δικαιώματα δεν είναι ευεργετήματα

Ωστόσο, αποστάσεις και από τους δυο παιρνει η ΕΣΑμεΑ μετά στην σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι ο κ. Πολάκης στην αρχική του δήλωση δεν άσκησε «κριτική» επί των πολιτικών θέσεων που εξέθεσε άστοχα και λανθασμένα ο κ. Κυμπουρόπουλος, αλλά επέκρινε ουσιαστικά τον δεύτερο γιατί έκανε χρήση της νομοθεσίας που θεσπίστηκε έπειτα από μεγάλους αγώνες του αναπηρικού κινήματος το 2001 και τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε το 2006, το 2013, το 2016 και το 2019. Δηλαδή από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας. Εκεί εμπεριέχεται και ο υφέρπων ρατσιστικός λόγος αλλά και από τις δηλώσεις και τα σχόλια που ακολούθησαν σε διαδίκτυο και ΜΜΕ. 

Σε ότι αφορά τον κ. Κυμπουρόπουλο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ΕΣΑμεΑ διαφωνεί πλήρως με την τοποθέτησή του. Ασφαλώς τα άτομα με αναπηρία θέλουν μοριοδότηση και επιδόματα και έχουμε αγωνιστεί για αυτά. Ασφαλώς ζητάμε τόσο την βελτίωση όσο και την αύξησή τους και αγωνιζόμαστε για αυτό. Ασφαλώς στο αναπηρικό κίνημα αγωνιζόμαστε για την ενδυνάμωση των πολιτικών προστασίας για την Αναπηρία, ειδικά σε καιρούς κρίσης, είτε αφορούν εισοδηματικά μέτρα, μέτρα ένταξης στην εργασία, προσβασιμότητας κλπ.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο