LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2019 16:52

Μητσοτάκης: ο Τσίπρας υιοθετεί την ρητορική της ακροδεξιάς

«Ο λαϊκισμός έρχεται και από τα αριστερά και από την άκρα δεξιά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ, στη Νεμέα. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΕΜΠΕΡ - ΝΕΜΕΑ

«Θα χτίσουμε μαζί μια Ελλάδα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει. Στηρίζουμε τον κ. Βέμπερ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μίνι συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Βέμπερ μετά την επίσκεψή τους τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Νεμέας. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν θα έχουμε μόνο ευρωεκλογές αλλά και εθνικές εκλογές, το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Μπαίνουμε σε μια χρόνια που θα είναι πολύ καλή για την Ευρώπη, για τη ΝΔ και την Ελλάδα». 

Ο Μ. Βέμπερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για αναπτυχθεί η χώρα μας ενώ παρουσίασε το βασικό πλαίσιο της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν. Επιπλέον σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του και πως έχει έρθει στην Ελλάδα τέσσερεις φορές το τελευταίο διάστημα. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΕΜΠΕΡ - ΝΕΜΕΑ

«Έχουμε κοινή υποχρέωση να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ευρώπη. Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Εμείς στο ΕΛΚ λέμε πάντα την αλήθεια και δεν υποσχόμαστε πολλά. Η ΝΔ δεν είπε ποτέ στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορεί να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Βέμπερ. 

Πρόσθεσε επίσης ότι πριν από δύο εβδομάδες έλαβε από τις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επόμενη πενταετία. «Θέλω να σας παρουσιάσω τις βασικές δεσμεύσεις της Κομισιόν», υπογράμμισε τονίζοντας πως «τα επόμενα 5 χρόνια την Ευρώπη δεν θα τη φτιάξουν οι γραφειοκράτες αλλά οι πολίτες και γι’ αυτό ζητάμε την εντολή τους στις 26 Μαΐου». 

Ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι αυτό το σχέδιο έχει τρεις πυλώνες. Δυνατή Ευρώπη, Έξυπνη Ευρώπη, Ευγενική Ευρώπη. Παράλληλα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον χαρακτήρισε ανθέλληνα. «Αυτό ανήκει σε μια λογική παλιών στερεότυπων. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε. 

«Η Ελλάδα εξέλεξε μια κυβέρνηση λαϊκιστών που έκανε πολλά, μεταξύ αυτών και ‘κωλοτούμπα’. Ο λαϊκισμός έρχεται και από τα αριστερά και από την άκρα δεξιά. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο αφήγημα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όταν ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βέμπερ ως ανθέλληνα υιοθετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΕΜΠΕΡ - ΝΕΜΕΑ

Συνεχίζοντας ο κ. Βέμπερ ανέφερε: «Το πρόγραμμά μου είναι ευρωπαϊκό και υποστηρίζω αυτό που έχει πει ο Κυριάκος ότι οι εξτρεμιστές και οι λαϊκιστές μας ανησυχούν». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε: «Βρίσκω υποκριτικό να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για ακροδεξιά μετατόπιση όταν συγκυβερνούσε τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ και στηρίζεται ακόμα σε βουλευτές τους. Υπάρχει μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη τέσσερα χρόνια και είναι εγκληματική οργάνωση. Και βγήκε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι είναι πολιτική η δίκη. Ποιος στηρίζει την ακροδεξιά;». 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενώ αναρωτήθηκε ποιον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν. 

Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν και για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα», δήλωσε ο κ. Βέμπερ ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μια οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα».

ΣΥΡΙΖΑ προς Μητσοτάκη για Βέμπερ: δείξε μου τον φίλο σου...

"Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον ομοϊδεάτη του και υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνοντας ποιο είναι το όραμα που μοιράζεται μαζί του για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα. Υποδέχθηκε και στηρίζει τον άνθρωπο ο οποίος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τον πολιτικό που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου, υποστήριζε φανατικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και από τη Συνθήκη Σένγκεν, τον άνθρωπο που επεδίωκε να μην μειωθεί το χρέος, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να περικοπούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνοχή και την ΚΑΠ. Αυτός είναι ο κ. Βέμπερ, αυτός είναι ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη. Δείξε μου τον φίλο σου...", σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται με το υστερόγραφο:   

"Επειδή οι πολίτες δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να μας κάνει να ξεχάσουμε το ποιος είναι ο κ. Βέμπερ, και να διαψεύσει τον χαρακτηρισμό του ως «ανθέλληνα», θυμίζουμε κάποιες από τις παλιότερες δηλώσεις του:
Στην αυστριακή εφημερίδα Standard, στις 24 Απριλίου 2015, σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι πλέον πολλοί βλέπουν το Grexit το ως ρεαλιστική επιλογή, ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι δυστυχώς αυτή η θέση είναι ορθή. «Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για ένα Grexit»
Στο ΕΚ, στις 8\7\2015, είπε, μεταξύ άλλων: «Πώς εξηγείτε στους Βούλγαρους ότι δεν δέχεστε περικοπές όταν σε 5 κράτη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;». «Μην λέτε ψέμματα στο λαό. η μείωση χρέους δε θα βλάψει τους τραπεζίτες, αλλά τα νοσοκομεία της Σλοβακίας και το δημόσιο τομέα στη Φινλανδία»".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο