LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2019 12:49

Σε δίκη παραπέμπεται ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας και η σύζυγός του παραπέμπονται σε δίκη.Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

ΓΑΛΛΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ

Δικαστές στο Παρίσι έδωσαν εντολή να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενελόπ για την υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας αυτής της τελευταίας, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, ο πρώην υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 θα πρέπει να λογοδοτήσει κυρίως για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων», «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών» και «μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή».

Η σύζυγός του, η οποία αμειβόταν ως συνεργάτριά του, διώκεται για «συνέργεια και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων» και «αποδοχή κατάχρησης κοινωνικών αγαθών».

Ο πρώην αναπληρωτής του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση, ο Μαρκ Ζουλό, κατηγορείται επίσης στο πλαίσιο αυτής της έρευνας για «υπεξαίρεση δημόσιων πόρων», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Πρόκειται για τη φυσιολογική συνέχεια της διαδικασίας», σχολίασε λακωνικά ένας από τους υποστηρικτές του Φιγιόν.

Ο Αντονέν Λεβί, ο συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού, εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του για το γεγονός ότι η παραπομπή διαβιβάσθηκε «δια του Τύπου πριν ακόμη ενημερωθεί γι' αυτήν ο κ. Φιγιόν και η υπεράσπισή του».

«Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το πνεύμα με το οποίο διεξήχθη ολόκληρη αυτή η έρευνα και θα αντιδράσουμε επί της ουσίας όταν θα λάβουμε γνώση αυτού του εγγράφου», σχολίασε.

Η οικονομική εισαγγελία είχε αρχίσει έρευνα μετά τις αποκαλύψεις της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine, στις 25 Ιανουαρίου 2017, που αποδείχθηκαν μοιραίες για την υποψηφιότητα του Φιγιόν, ο οποίος αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκονται οι υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης της συζύγου του, της Πενελόπ, για τις οποίες πληρωνόταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ελάχιστη δουλειά.

Ο 65χρονος Φιγιόν πλήρωνε επίσης δύο από τα παιδιά τους για δικηγορικές εργασίες όταν ήταν γερουσιαστής στο διάστημα από το 2005 έως το 2007.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο