LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2019 12:27

Βίντεο ντοκουμέντο: βομβιστής μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα

Κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως “συνέλαβε” έναν από τους βομβιστές λίγο πριν το μακελειό. Αντίποινα για τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία δείχνουν οι έρευνες.

ύποπτος επιθέσεων - Σρι Λάνκα - κάμερα - εκκλησία

Κάμερα ασφαλείας φαίνεται, σύμφωνα με ΜΜΕ, να "συνέλαβε" έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας να μπαίνει την Κυριακή σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα, ενώ λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, την ευθύνη του πολύνεκρου μακελειού ανέλαβε ο ISIS, με ανακοίνωσή του στο πρακτορείο Amaq.

Στο βίντεο φαίνεται ένας ύποπτος ενώ εισέρχεται στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης.

Αυτόπτες μάρτυρες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, δήλωσαν πως ένας από τους βομβιστές με υποδειγματική ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς και μάλιστα χάιδεψε κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν ανατιναχθεί.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «σε αντίποινα για το Κράιστσερτς», σύμφωνα με την έρευνα

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, δείχνουν πως οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν σε αντίποινα για τους φόνους σε τζαμιά του Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο ίδιος δήλωσε πως υπεύθυνες για την επίθεση πιστεύεται πως είναι δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις. «Έγινε από την Εθνική Ταουχίντ Ταμα'ούτ μαζί με την JMI», δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 321, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό καθώς πολλοί από τους, περίπου 500 τραυματίες υπέκυψαν. 

Σήμερα Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής  στις 08:30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Σρι Λάνκα
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο