LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 16:15

Πρόεδρος Εισαγγελέων: σύννομα τα εντάλματα σύλληψης των δύο δικηγόρων

«Οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν» τόνισε, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της “Μαφίας των Φυλακών”.

Λυκουρέζος - Μαφία των Φυλακών - φυλακές - βία - Κορυδαλλός

Για «σύννομη ενέργεια» από πλευράς του ανακριτή σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος των δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8”, ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι «οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν».

«Δεν είναι η συνήθης διαδικασία αλλά όταν κρίνει ο ανακριτής ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής, κίνδυνος να τελέσει άλλες πράξεις, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει άλλα εγκλήματα, παρόμοια με αυτά που κατηγορείται. Εκεί, πιστεύω ότι θεμελιώθηκε από τον ανακριτή η αιτιολογία αυτή», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς αν υπήρξε ενδεχόμενο σκοπιμότητας, όπως καταγγέλλουν γνωστοί δικηγόροι, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε πως «αν έγινε κάποια τέτοια ανακοίνωση (για σκοπιμότητα) είναι εσφαλμένη. Όλοι θα πρέπει να είναι ίσοι όταν έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο, είτε είναι δικηγόρος, είτε είναι δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τον οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη. Μπορεί από τους νομικούς κύκλους να θεωρείται υπερβολική, αλλά είναι σύννομη η ενέργεια του ανακριτή. Μην αποδίδουμε κάθε ενέργεια σε σκοπιμότητα, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο κ. Λυκουρέζος, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο άλλος δικηγόρος».

«Δεν επιτρέπεται να αναμειγνύεται πολιτικός, ιδιώτης όταν η Δικαιοσύνη ασχολείται με μία υπόθεση. Το τεκμήριο της αθωότητας οφείλουν να το σεβαστούν όλοι. Δεν μπορεί να διασύρονται άνθρωποι αθώοι. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι, αυτό είναι ποινική παράβαση και δημιουργεί αξιώσεις σε βάρος της Πολιτείας. Αυτή η πίεση δεν κάνει καλό, ούτε η δημοσιότητα των πολιτικών προσώπων ή των ιδιωτών σε κάθε χειρισμό της υπόθεσης. Το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει λάθος. Οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν», πρόσθεσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκινά η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας23:59Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00Λίβανος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση του Ισραήλ22:44Ακριβότερο της τελευταίας πενταετίας θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι22:30Πόλεμος στην Ουκρανία: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ22:16Δύο τραυματίες από μαχαιρώματα στην Αχαρνών22:02ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα21:48Είδος πολυτελείας...το νερό21:34Λαμία: Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας 21:20Super League: Το απόλυτο... μηδέν στη Λάρισα21:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:52ANT1 Sports: Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με ισοπαλία το 202520:38Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου20:24Διπλός σεισμός ανοικτά της Ραφήνας20:10Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 - Στηρίζει το σωματείο "Ελίζα" που μάχεται ενάντια στην κακοποίηση παιδιών19:56Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο