LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 12:14

Ένταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπειγόντως.

Βουλή - ένταση

Ένταση με το «καλημέρα» επικράτησε στη Βουλή, όπου ξεκίνησε με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τόσο η ουσία του νομοσχεδίου που αριθμεί περίπου 1200 σελίδες όσο και η διαδικασία που επελέγη από την κυβέρνηση προκάλεσε την έκρηξη της αντιπολίτευσης με τον Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ να αναφέρει ότι η Βουλή δεν είναι παράρτημα της Κυβέρνησης για να διεκπεραιώνει γραφειοκρατικά τα νομοσχέδια. «Ευτελίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία, να γίνει λέσχη ψηφισμάτων η Βουλή έτσι όπως το πάτε, στραγγαλίζεται ο διάλογος, δεν σας ενδιαφέρει ο διάλογος. Απλά κυρώνεται με τους πρόθυμους της πλειοψηφίας τα νομοσχέδια», είπε.

Βουλή - ένταση

«Έχετε αναφυλαξία σε οποιουδήποτε είδους αξιολόγηση, θέλετε όλα να τα πάτε προς τα κάτω, ενώ είναι παράδειγμα προς αποφυγή τα ελληνικά που μιλάει ο Πρωθυπουργός, θέλετε όλοι να μιλάμε τέτοια ελληνικά, είναι ένα ντροπιαστικό νομοσχέδιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΝΔ, εξάλλου, διαμηνύει ότι ως κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση με τον Κωστή Χατζηδάκη να αποκαλεί τον Κώστα Γαβρόγλου «Τζουμπέ του 21ου αιώνα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πως δέχονται νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση ο υπουργός Παιδείας και μίλησε για ακρότητες που δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης. «Πως δεν ορθώνεστε εσείς της συμπολίτευσης να πείτε stop στον κ. Γαβρόγλου; Όλα αυτά είναι ακρότητες που δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως όποιες πρακτικές Μαυρογιαλούρου κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές.

Την ίδια ώρα η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως κατήγγειλε ότι με υπουργικές τροπολογίες ιδρύονται νέα τμήματα στα πανεπιστήμια. 

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης και αποδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας ιδρύεται τμήμα Μουσειολογίας στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του  διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα την Έδεσσα, ενώ με άλλη τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα που επίσης έκανε επίσης, δεκτή ο Κώστας Γαβρόγλου  ιδρύεται σχολή Αγροτικής Οικονομίας  στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος. Ρουσφετολογικό χαρακτήρα απέδωσε στο νομοσχέδιο η κ. Κεραμέως και σχολίασε: «αναρωτιόμαστε αν  η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  σε κάθε περιφέρεια της χώρας».

Κουτσούμπας - Βουλή

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση το φέρνει προς ψήφιση με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά λόγω Πάσχα. «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι, είστε ικανοί ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα να το ψηφίζατε», είπε προς την Κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει τον βαθύ και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. «Πάρτε το πίσω, έχετε απέναντι σας μαθητές, καθηγητές, γονείς», είπε. Σύμφωνα με το ΚΚΕ το αντιμαθητικό προφίλ του νομοσχεδίου θα τον ζήλευε ακόμη και η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο», σχολίασε ο Υπουργός Παιδείας, ωστόσο, η φράση του προς τη ΝΔ ότι «αν δεν μπορείτε να διαβάσετε 1200 σελίδες σε λίγες ώρες να σας στείλουμε βοηθούς», άναψε κυριολεκτικά τα αίματα. «Ντροπή» φώναζαν Κωστής Χατζηδάκης και Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ.

Βουλή - ένταση

Από την πλευρά του ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση πολύ καιρό και ότι το Σεπτέμβριο του 2017 όταν κάλεσε στο γραφείο του όλα τα κόμματα μόνο το Ποτάμι ανταποκρίθηκε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Βουλή - ένταση

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ εξελίσσεται στην ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ είχαν αποχωρήσει μετά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την ίδια στάση τηρούν και στη διαδικασία στην Ολομέλεια. Όπως έχει δηλώσει το ΚΙΝΑΛ δεν θα μετέχει στη συζήτηση διότι αρνείται να συμμετάσχει σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το Λύκειο, καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση, βυθίζει τους νέους ανασφάλεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο