LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 11:40

Πρόεδρος της Ουκρανίας ο κωμικός που… τον υποδύθηκε

Οι πρώτες δηλώσεις του Ζελένσκι μετά την πανηγυρική του νίκη. Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κέντρα αποφάσεων.

Ουκρανία - εκλογές - Volodymyr Zelenskiy -  Olena Zelenska

Με το συντριπτικό ποσοστό του 73% και καταμετρημένο το 93% των ψήφων, ο Βολοντομίρ Ζελένσκι εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας, αφήνοντας πίσω την εποχή Ποροσένκο.

Η Ουκρανία μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, με τον 41χρονο κωμικό που υποδύθηκε τηλεοπτικά τον Πρόεδρο της χώρας και με μηδενική πολιτική εμπειρία να αναλαμβάνει χρέη Προέδρου, εκτοπίζοντας τον Ποροσένκο, που είχε κάνει «σημαία» την εθνική ταυτότητα και είχε κρατήσει σκληρή στάση στις επεκτατικές τάσεις της Ρωσίας.

«Υπάρχει μια ευκαιρία να βελτιωθεί η συνεργασία με τη χώρα μας», ήταν το πρώτο σχόλιο της Μόσχας, διά στόματος Μεντβέντεφ.

Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθούν επίσης, μαζί με τη Ρωσία, τον Ζελένσκι, για να δουν αν θα μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες και να δώσει τέλος στον πόλεμο κατά των φιλορώσων εξτρεμιστών.

Ο Τραμπ συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας και ο Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για «δημοκρατική σταθερότητα» των Ουκρανών ψηφοφόρων.

Ο Ζελένσκι έχει υποσχεθεί να κρατήσει τη χώρα σε δυτική πορεία, χωρίς να δώσει την έμφαση που έδινε προεκλογικά ο Ποροσένκο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Δεν είμαι ακόμα επισήμως Πρόεδρος της Ουκρανίας, όμως ως πολίτης της μπορώ να πω σε όλε τις χώρας τη μετα-σοβιετικής περιόδου να μας κοιτάξουν. Όλα είναι πιθανά!», είπε ο στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος Πρόεδρος ο Ζελένσκι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαAstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωσηΣήμερα 08:00 | Ειδήσεις

Τι είπε για την απόσυρση του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο ΚασσελάκηΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε γνωστή την διάρρηξη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ09:19Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά09:05Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν κατάστημα και απείλησαν τον υπάλληλο με κατσαβίδι08:52Viral ο νεαρός που τον έριξε ο πυροσβεστήρας στη θάλασσα (βίντεο)08:38Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία αυτοκίνητα και ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Λαγκαδά (εικόνες)08:25AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση08:11Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)07:58Η Φιορεντίνα έκλεισε θέση στον τελικό και περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα07:44ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη 07:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο