LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 11:10

Καμμένος: ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επανήλθε στις καταγγελίες κατά Κοτζιά και ζήτησε να παραιτηθούν και οι δυο από τη βουλευτική ασυλία και να πάνε στα δικαστήρια. Το σχόλιο του ΥΠ.ΕΞ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ - ΒΟΥΛΗ

Στις καταγγελίες του κατά του πρώην συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο Νίκου Κοτζιά επανήλθε ο Πάνος Καμμένος. Αναφερόμενος στην υπόθεση είπε ότι θα επιμείνει στις καταγγελίες του και αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δυο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια. «Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για το διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφερε δε, «ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Άφησε δε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμα ότι «δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια». 

«Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένεια του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας». Αυτό, σημείωσε, μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό. Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως ο πατέρας του στήριζε διαχρονικά το παλιό ΠΑΣΟΚ.

«Τον είχα δει τον Μανώλη Πετσίτη το 2012 στις κοινές εκδηλώσεις… Από το ’15 και μετά μάλλον του κόψανε τα πόδια… Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παππάς συνέχιζε να δίνει το δικαίωμα από το 2015 και μετά στον κ. Πετσίτη» σχολίασε ακόμα.

Όσον αφορά το κανίς Τhanassis του προεκλογικού διαφημιστικού σποτ των ΑΝΕΛ που υπακούει στα κελεύσματα της καγκελαρίου Μέρκελ σχολίασε ότι «μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς, σε αυτούς που υπακούν στο χέρι της Μερκελ. Ο Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κ. Μέρκελ και τη γερμανική πλευρά, ο δε Μητσοτάκης μας έχει φέρει εδώ τον  (υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της ΕΕ) Βέμπερ.

«Οι ΑΝΕΛ πάντα διαχωρίζαμε τη θέση μας όταν πήγαινε προς τη γερμανική πλευρά η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δεν είναι της Αριστεράς, διεκδικεί το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστικών και διεκδικεί την πράσινη Αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ» τόνισε ακόμα ο κ. Καμμένος.

Δήλωσε επίσης ξεκάθαρα ευρωσκεπτικιστής και κατά της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της τραπεζικής ενοποίησης. Η δική μας συμφωνία με τους θεσμούς είπε, ήταν τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. «Σιγά – σιγά όσα υποσχεθήκαμε να δώσουμε δίνονται» ανέφερε.

Μίλησε επίσης για «ιδεοληψίες της Αριστεράς που επανέρχονται στο στράτευμα και γενικά στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ». Περισσότερο έντιμα αντιμετωπίζω πολιτικά τους 54, γιατί έχουν ξεκάθαρες θέσεις παρατήρησε πάντως.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, επικρίνοντας την κυβέρνηση για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις όπως στο Ελληνικό και στην ΕΛΒΟ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στη διαμάχη Καμμένου – Κοτζιά, σχολίασε ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα στις βαριές καταγγελίες».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχολίασε σχετικά, «να αρθούν οι ασυλίες και να μάθει ο ελληνικός λαός αν ο Καμμένος είναι συκοφάντης ή αν ο Κοτζιάς χρηματίσθηκε».

Σχολιάζοντας την κόντρα Καμμένου – Κοτζιά, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε, «το ότι θα καταλήξουν στα δικαστήρια, ενώ ήταν δίπλα – δίπλα στα υπουργικά έδρανα, δείχνει πόσο συγκολλητική ουσία ήταν η εξουσία».

Υπουργείο Εξωτερικών

ΥΠΕΞ: διευκρινίσεις για τις καταγγελίες Καμμένου

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του και σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, αλλά και ειδικότερα για τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος σήμερα, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

-Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

-Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

-Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.

-Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά.

-Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.

-Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστήςΧθες 18:58 | Ειδήσεις

Η πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη προαναγγέλλει μηνύσεις κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Τι δηλώνει ο καταγγέλλων στον ΑΝΤ1; 

ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη ΓάζαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Η δεύτερη φάση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον θύλακα.

Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΧθες 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"Χθες 19:15 | Ειδήσεις

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κηφισιά, ενώ νωρίτερα ο Αρης πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 1-0.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός στη Κεφαλονιά20:32Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:04Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα19:50ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο