LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2019 17:52

“Εκρηκτική” η διαδήλωση των “κίτρινων γιλέκων” (βίντεο)

Φωτιές σε οχήματα και κάδους, μάχες σώμα με σώμα και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

AP - Κίτρινα Γιλέκα - Διαδηλώσεις - επεισόδια

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι κατά το 23ο Σάββατο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.

Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το κατευθύνουν προς την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ όπου είχαν την άδεια να διαδηλώσουν.

Έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας 110 άνθρωποι είχαν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.

AP - Κίτρινα Γιλέκα - Διαδηλώσεις - επεισόδια

Πολλοί διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που προκάλεσε ένα ξεχείλισμα εθνικής συγκίνησης και ώθησε πλούσιες οικογένειες και μεγάλες επιχειρήσεις να αναλάβουν δεσμεύσεις για δωρεές που φθάνουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αποκατάστασή της.

AP - Κίτρινα Γιλέκα - Διαδηλώσεις - επεισόδια

«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;» ήταν η φράση στην μπλούζα ενός διαδηλωτή. «Όλα για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους άθλιους», ήταν μια άλλη φράση που παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό.

Μεγάλα τμήματα του δικτύου μετρό του Παρισιού έκλεισαν και περίπου 60.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία, ανέφεραν οι αρχές.

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου αρχικά λόγω αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων και του υψηλού κόστους διαβίωσης αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ώθησής του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γάλλος ηγέτες αναμενόταν να ανακοινώσει μέτρα κατευνασμού του κινήματος τη Δευτέρα, προτού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον αναγκάσει να ακυρώσει την ομιλία του. Αναμένεται τώρα να προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή Πέμπτη.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΧθες 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΧθες 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Χθες 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΧθες 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο