LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2019 17:15

Γεννηματά: ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήρθε ως πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησαν τη νέα Δεξιά».

Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση «της πρώτης αιρετής Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής», όπως είπε, ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν την προοπτική της χώρας, κι είναι ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα ξανά μπροστά στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα. Το δικό μας ιστορικό χρέος πηγάζει από τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης μας και τις παρακαταθήκες της διαδρομής μας, και είναι να πρωταγωνιστήσουμε στην προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα ξανά μπροστά».

Απάντησε σε υψηλούς τόνους στον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα διαφάνειας και την επίθεση που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής και ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέροντας χαρακτηριστικά.

«Στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής οι πρώτοι διδάξαντες είναι στη ΝΔ. Με τους οποίους συμπράξανε το βρώμικο ‘89. Η πλατιά "απεύθυνση" του πρωθυπουργού απέτυχε. Οι "γέφυρες" κατέρρευσαν με κρότο και έτσι κάπως επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis» ανέφερε μεταξύ άλλων και υπερασπίστηκε τις «σοβαρές μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2009-2011», όπως τις χαρακτήρισε, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Παρατηρητήριο Τιμών στα φάρμακα.

Ασκώντας κριτική για τις επιλογές και τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης. Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. Και τώρα, μπροστά στις εκλογές, οι μύθοι έχουν καταρριφθεί».

Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ήρθε ως πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησαν τη νέα Δεξιά, ενώ παρέλαβε μια χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και παραδίδει μια χώρα αιχμάλωτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βυθισμένη στην κρίση, την ανασφάλεια και την αμηχανία».

«Βρίσκονται σε πανικό και απόγνωση μπροστά στην αδυναμία να υπερασπίσουν τις επιλογές και τα πεπραγμένα τους. Επιχειρούν να φορέσουν προσωπείο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια να πείσουν ότι είναι κάτι άλλο. Καταφεύγουν στη σκανδαλοθηρία, προκειμένου να πλήξουν τον κύριο πολιτικό τους αντίπαλο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής. Νιώθουν την ανάσα μας και φοβούνται», τόνισε η κ. Γεννηματά και επισήμανε.

«Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η παράταξη μας είναι προσπάθεια να ανακοπεί η επανεκκίνηση και αναγέννηση της, η ανάδειξη της σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων. Φέρνει, όμως το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Τη συσπείρωση της βάσης μας που αμύνεται σθεναρά. Και παράλληλα ανοίγει το δρόμο επιστροφής σε δυνάμεις που συγκυριακά εγκατέλειψαν το χώρο μας».

Μιλώντας για τη κρισιμότητα των ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι είναι η ώρα να αφήσουν σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις τη συμπόρευση με τις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές, «ας υψώσουμε το ανάστημα μας κι ας σχεδιάσουμε τις τομές που απαιτούνται για να ανοίξει ένας νέος κύκλος προόδου που θα επιταχύνει την ενοποίηση και θα λειάνει τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες».

«Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο