LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2019 07:49

Ζεράρ Αρό: ο Τραμπ θυμίζει τον Λουδοβίκο ΙΔ΄ στα γεράματα

Ο πρώην πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον σκιαγραφεί ένα διόλου κολακευτικό πορτρέτο του Αμερικανού Προέδρου.

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΙΔ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θυμίζει τον Λουδοβίκο ΙΔ΄: «ένας γέρος βασιλιάς, ελαφρώς ιδιότροπος, απρόβλεπτος και κακά πληροφορημένος που θέλει, παρ’ όλα αυτά, να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις». Την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε, ο βετεράνος διπλωμάτης, πρεσβευτής της Γαλλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Ζεράρ Αρό, σκιαγραφεί ένα ουδόλως κολακευτικό πορτρέτο του Αμερικανού Προέδρου.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρώην (πλέον) πρεσβευτής, εκτιμά ότι «η Αμερική πρώτα» που υποσχέθηκε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει εξελιχθεί σε μια «Αμερική μόνη».

«Αυτός ο πρόεδρος και αυτή η κυβέρνηση δεν έχουν συμμάχους, δεν έχουν φίλους», λέει ο Αρό, ο οποίος υπήρξε πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη και το Ισραήλ.

Όπως υποστηρίζει, η Κυβέρνηση Τραμπ «δεν σκέφτεται με όρους πολυμερούς συνεργασίας» και «δεν έχει καμία συμπάθεια για τους Ευρωπαίους», αντιθέτως τους αντιμετωπίζει «όπως και τους Κινέζους». Προειδοποιεί μάλιστα το Λονδίνο, το οποίο ελπίζει ότι θα διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit: «Όταν θα έρθουν οι Βρετανοί για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, θα υπάρξει αίμα στους τοίχους και θα είναι βρετανικό».

Τραμπ - ομιλία - κονγκρέσο

Ο 66χρονος Ζεράρ Αρό ήταν ανέκαθεν ένας διπλωμάτης που δεν χρησιμοποιούσε “ξύλινη” διπλωματική γλώσσα, αντιθέτως, οι εν θερμώ δηλώσεις του συχνά προκαλούσαν αντιδράσεις. Είναι πολύ ενεργός στο Twitter, όπως ακριβώς και ο Τραμπ – αν και με πολύ λιγότερους ακολούθους.

«Μετά το Brexit και αυτήν την εκλογή (σ.σ. του Τραμπ), πλέον όλα είναι δυνατά. Ένας κόσμος καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Ίλιγγος», έγραψε στο Twitter τη νύχτα της νίκης του Τραμπ, τον Νοέμβριο του 2016. Ένα μήνυμα που του στοίχισε πολλές επικρίσεις, αν και το διέγραψε πολύ γρήγορα.

«Είχα πολλούς μπελάδες από την ίδια την πρωτεύουσά μου. Δυστυχώς, το να έχεις δίκιο πολύ νωρίς, σημαίνει ότι έχεις άδικο. Εκ των υστέρων, ασφαλώς και είχα δίκιο», είπε στη βρετανική εφημερίδα. «Ο κόσμος μου, ο κόσμος της σταθερότητας, κατέρρεε πραγματικά και ήμασταν αντιμέτωποι με μια πραγματική κρίση, ουσιαστική, επικίνδυνη. Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Αλλά δεν ξέρω πώς θα είναι αυτή», κατέληξε.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα διαδεχτεί τον Αρό, όμως πιθανολογείται ότι νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον θα είναι ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο Φιλίπ Ετιέν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο