LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2019 22:20

“Σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος” η Παναγία των Παρισίων

Απορρύπανση του καθεδρικού ναού ζητά οικολογική οργάνωση. Ανησυχία για τους πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση. 

AP - Παναγία των Παρισίων - ζημιές

Η οικολογική οργάνωση “Ρομπέν των Δασών” ζήτησε την απορρύπανση της Παναγίας των Παρισίων, εκτιμώντας ότι ο καθεδρικός ναός είναι πλέον "σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος" κυρίως λόγω της τήξης του μολύβδου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. 

Μετά την τήξη τουλάχιστον 300 τόνων μολύβδου μέσα στον διάκοσμο του βέλους και στην οροφή, το κτίριο της Νοτρ-Νταμ είναι ένας μολυσμένος χώρος, δήλωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, ζητώντας να καταρτιστεί κατάλογος με όλες τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν μέσα στο κτίριο. Ο καθεδρικός ναός είναι σήμερα σε "κατάσταση τοξικού απορρίμματος", τονίζει η ΜΚΟ, ζητώντας να καταρτιστεί μια "χαρτογράφηση με όλες τις τοξικές ουσίες" που ανιχνεύονται μέσα στο κτίριο. 

Τα νερά από την κατάσβεση, οι στάχτες, οι καπνοί, οι σοβάδες στο πάτωμα και μέσα στα υπέργεια μέρη πρέπει να χαρακτηριστούν, να διαβαθμιστούν, να ταξινομηθούν, να ομαδοποιηθούν και να μεταφερθούν σε νόμιμους χώρους για να αποθηκευτούν και εξουδετερωθούν", αφού έχει ήδη εξασφαλιστεί η ασφάλεια για τους εργαζόμενους, πρόσθεσε η οργάνωση “Ρομπέν των Δασών”, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τους πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Πριν από την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τον σχεδιασμό ενός νέου βέλους, πρέπει να υπάρξει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την απορρύπανση αυτού που μπορεί να θεωρηθεί προσωρινά ότι είναι "μια βιομηχανική έρημος". 

Η οργάνωση που δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις για μολυσμένα εδάφη, κυρίως από υδρογονάνθρακες ή μόλυβδο, εκτιμά ότι "ένας κίνδυνος μολύβδου βαρύνει πλέον την περιοχή Ιλ ντε λα Σιτέ, στο κέντρο του Παρισιού, και τα ιζήματα του Σηκουάνα", επικαλούμενη πιθανές ποσότητες σωματιδίων μολύβδου που θα εισπνέουν οι κάτοικοι για μήνες αν όχι χρόνια". 

Ζητεί επίσης η οργάνωση για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα Airparif να εξοπλιστεί και να αναλάβει τη μέτρηση στην ατμόσφαιρα του μολύβδου και άλλων εκλυόμενων στοιχείων από την πυρκαγιά. 

Η Airparif είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης ότι δεν είχε επισημάνει υπέρβαση του ορίου των κοινών ατμοσφαιρικών ρύπων, συγκεκριμένα των λεπτών σωματιδίων, μετά την πυρκαγιά, γεγονός που πιθανόν υποδήλωνε μια πολύ τοπική ρύπανση. Ωστόσο, η οργάνωση είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει τα μέσα ούτε την εντολή να υλοποιεί ειδικά μέτρα για την αποτίμηση της επίδρασης τοπικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η ακρίβεια και τα ΤέμπηΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Ποιους επιλέγουν οι πολίτες ως καταλληλότερους για να εκπροσωπήσουν την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπειΣήμερα 19:53 | Ειδήσεις

Η τροπολογία για την προστασία της ακεραιότητας του Μνημείου αναμένεται να ψηφιστεί αύριο (21/10).

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί εάν παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρόςΣήμερα 21:41 | Ειδήσεις

Το Ισραήλ βομβάρδισε χθες τη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς, η οποία διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες.

Γεραπετρίτης προς Φιντάν: Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης – Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία η ΑΟΖΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, στη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον Τούρκο ομόλογό του, ότι η ανάδειξη του Τουφάν Ερχιουμάν ως νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 14χρονη στην Αμμουδάρα23:33Ιταλία – φονική επίθεση σε πούλμαν ομάδας μπάσκετ: Συλλήψεις από τον χώρο της άκρας δεξιάς23:19Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί εάν παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός23:06UEFA Europa League: Φέγενορντ – Παναθηναϊκός την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 22:0022:52Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Γαλλία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στα βόρεια του Παρισιού (βίντεο)22:39Σισέ σε Μπενίτεθ: Φέρε την ομάδα μας εκεί που αξίζει - Πανάθα μόνο!22:25Λισαβόνα: Το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια ήταν "εκτός προδιαγραφών"22:12Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε από την Χαμάς ακόμη μια σορό ομήρου21:58Γαλλία: Ο Μακρόν δέχθηκε τον Σαρκοζί στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή21:45Παρίσι - Λούβρο: Το χρονικό της "κλοπής της δεκαετίας"21:31Μπαρτσελόνα: «Μεντιλίμπαρ, ένας παλιός γνώριμος» - Οι 25 φορές με 6 ομάδες και το 100ο γκολ του Μέσι στον Ολυμπιακό21:18Formula 1 - GP ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη του Μαξ Φερστάπεν21:04Νετανιάχου: Ρίξαμε 153 τόνους βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας χθες20:51Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου από νεαρούς20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Ιωάννινα: Πατέρας δωρίζει νεφρό στον γιο του - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου20:10Κατατέθηκε η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει19:57Αχαΐα: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Στόχος μας να αποφύγουμε το lockdown"19:43Ολυμπιακός: Εκτός ο Ροντινέι από την αποστολή για το ματς με την Μπαρτσελόνα19:29Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η ακρίβεια και τα Τέμπη19:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο