LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2019 22:20

“Σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος” η Παναγία των Παρισίων

Απορρύπανση του καθεδρικού ναού ζητά οικολογική οργάνωση. Ανησυχία για τους πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση. 

AP - Παναγία των Παρισίων - ζημιές

Η οικολογική οργάνωση “Ρομπέν των Δασών” ζήτησε την απορρύπανση της Παναγίας των Παρισίων, εκτιμώντας ότι ο καθεδρικός ναός είναι πλέον "σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος" κυρίως λόγω της τήξης του μολύβδου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. 

Μετά την τήξη τουλάχιστον 300 τόνων μολύβδου μέσα στον διάκοσμο του βέλους και στην οροφή, το κτίριο της Νοτρ-Νταμ είναι ένας μολυσμένος χώρος, δήλωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, ζητώντας να καταρτιστεί κατάλογος με όλες τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν μέσα στο κτίριο. Ο καθεδρικός ναός είναι σήμερα σε "κατάσταση τοξικού απορρίμματος", τονίζει η ΜΚΟ, ζητώντας να καταρτιστεί μια "χαρτογράφηση με όλες τις τοξικές ουσίες" που ανιχνεύονται μέσα στο κτίριο. 

Τα νερά από την κατάσβεση, οι στάχτες, οι καπνοί, οι σοβάδες στο πάτωμα και μέσα στα υπέργεια μέρη πρέπει να χαρακτηριστούν, να διαβαθμιστούν, να ταξινομηθούν, να ομαδοποιηθούν και να μεταφερθούν σε νόμιμους χώρους για να αποθηκευτούν και εξουδετερωθούν", αφού έχει ήδη εξασφαλιστεί η ασφάλεια για τους εργαζόμενους, πρόσθεσε η οργάνωση “Ρομπέν των Δασών”, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τους πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Πριν από την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τον σχεδιασμό ενός νέου βέλους, πρέπει να υπάρξει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την απορρύπανση αυτού που μπορεί να θεωρηθεί προσωρινά ότι είναι "μια βιομηχανική έρημος". 

Η οργάνωση που δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις για μολυσμένα εδάφη, κυρίως από υδρογονάνθρακες ή μόλυβδο, εκτιμά ότι "ένας κίνδυνος μολύβδου βαρύνει πλέον την περιοχή Ιλ ντε λα Σιτέ, στο κέντρο του Παρισιού, και τα ιζήματα του Σηκουάνα", επικαλούμενη πιθανές ποσότητες σωματιδίων μολύβδου που θα εισπνέουν οι κάτοικοι για μήνες αν όχι χρόνια". 

Ζητεί επίσης η οργάνωση για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα Airparif να εξοπλιστεί και να αναλάβει τη μέτρηση στην ατμόσφαιρα του μολύβδου και άλλων εκλυόμενων στοιχείων από την πυρκαγιά. 

Η Airparif είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης ότι δεν είχε επισημάνει υπέρβαση του ορίου των κοινών ατμοσφαιρικών ρύπων, συγκεκριμένα των λεπτών σωματιδίων, μετά την πυρκαγιά, γεγονός που πιθανόν υποδήλωνε μια πολύ τοπική ρύπανση. Ωστόσο, η οργάνωση είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει τα μέσα ούτε την εντολή να υλοποιεί ειδικά μέτρα για την αποτίμηση της επίδρασης τοπικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπήΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο