LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2019 14:21

Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Πρόκειται για ανδριάντα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς και φυλασσόταν επί χρόνια στο εργαστήριο του Μουσείου Μπενάκη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί από τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

«Σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και ταυτόχρονα υλοποιούμε μία υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος εδώ και χρόνια. Εδώ, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, τοποθετούμε ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά και σήμερα, 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ολοκληρώνεται η μακρά πορεία του. Η αρτιότητα του έργου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Είναι ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο γλύπτης έκανε χρόνια έρευνα για να καταλήξει σε έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο», τόνισε στην ομιλία του, ο κ. Καμίνης.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που, ως Υπουργός Πολιτισμού το 2001, έκανε τη δωρεά του αγάλματος στον Δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)Σήμερα 14:26 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός από το νοσοκομείο "Αττικόν" που επισκέφτηκε για το ΕΣΥ.

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσηςΣήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζιΣήμερα 17:39 | Τοπικά Νέα

Η ανοιξιάτικη επιδείνωση του καιρού πλημμύρισε πολλές οδικές αρτηρίες της συμπρωτεύουσας. Χοντρό χαλάζι έπεσε σε κέντρο και δυτικά.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31Σακίρα: Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή17:17Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό, νοσηλεύεται σε κλινική17:03Τροχαίο στον Βόλο: Σκοτώθηκε με το σκούτερ του16:49Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ-μάρκετ “μηδένισε” σε σχέση με πέρυσι16:35Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: Είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού (εικόνες)16:21Βρετανία: Μωρό εκ γενετής κωφό, απέκτησε την ακοή του16:07Κρήτη – καταγγελία: Βιασμός ανήλικης τουρίστριας έξω από μπαρ15:53Ενδοοικογενειακή βία: Κρεμάστηκε από το μπλακόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της15:40Αφρικανική σκόνη - ΕΟΔΥ: Οδηγίες προφύλαξης για το νέο κύμα15:26Μητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)15:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο