LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2019 15:23

Τα Τρίκαλα είναι... μπροστά: Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην πόλη (εικόνες)

Τα Τρίκαλα πρωτοτυπούν και πάλι. Μετά το λεωφορείο «χωρίς οδηγό» υποδέχονται ηλεκτρικά τρίκυκλα και τετράκυκλα.

Τρίκαλα - ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Μετά το «λεωφορείο χωρίς οδηγό», ο Δήμος Τρικκαίων θέτει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Σήμερα, παρουσιάστηκαν τα δύο από αυτά, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN, το οποίο υλοποιεί η «e-trikala ΑΕ» με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Το πρόγραμμα ELVITEN (Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις) είναι τμήμα του ευρύτερου προγράμματος «HORIZON 2020» της ΕΕ. Είναι μία δράση που υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ, το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2018.

Τρίκαλα - ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της e-trikala AE, Γιάννης Κωτούλας, σημείωσε: «Ήρθε η ώρα και για τους δημότες και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οι επαγγελματίες του Δήμου Τρικκαίων τα χρησιμοποιούν εδώ και 15 μέρες. Πρόκειται για πέντε οχήματα, τρία θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και δύο θα βρίσκονται στο πάρκο του Ματσόπουλου. Μπορεί να τα παίρνει και να τα χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε δημότης ή επισκέπτης απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς του. Και με ένα δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Είναι ασφαλισμένα, έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, είναι απολύτως νόμιμα στη χρήση τους, μπορούν να πάνε παντού, έχουν μια αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα περίπου τα 35 χιλιόμετρα. Θα βρίσκονται για ένα χρόνο εδώ».

Επίσης ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως είναι μια νέα προσπάθεια και ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση. «Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι λύση για τις πόλεις μας και ειδικά για επίπεδες πόλεις, όπως είναι η πόλη των Τρικάλων», σημείωσε ο δήμαρχος.

 Τρίκαλα - ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τρίκαλα - ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τρίκαλα - ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Φωτογραφίες: tricalavoice.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κολωνός: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Λένορμαν – Ένας νεκρός23:59Θρήνος στην Ιερουσαλήμ: 15χρονος έπεσε από πολυώροφο κτίριο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (βίντεο)23:45Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα23:31Τροχαίο - Αργολίδα: Για πρώτη φορά καταδικάστηκε και συνοδηγός 23:17Λούβρο: Πέντε οι συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα - Άφαντα τα κοσμήματα23:04Φρίκη στα Πετράλωνα: 63χρονος βίαζε ανήλικη και κατέγραφε τις πράξεις με το κινητό του22:51Τουρκία: Η 18χρονη Ντιλάρα σώθηκε από τα συντρίμμια - Δεν γνωρίζει ότι έχασε όλη της την οικογένεια22:38Αττική Οδός: Από τύχη σώθηκε ζευγάρι που αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του22:25Ισραήλ: Η οικογένεια του ομήρου Όφιρ Τζαρφάτι τον κήδευσε για τρίτη φορά (βίντεο)22:12Εντοπίστηκε σορός άγνωστου άνδρα σε προχωρημένη σήψη στη θάλασσα21:58Πέλλα: 29χρονος ασέλγησε στην μεθυσμένη ξαδέλφη του21:44Τάσος Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα στοιχεία που αναζητούσαν οι αρχές, στη νέα τους έφοδο21:30Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επίπληξη του Μητροπολίτη Δωδώνης, σε διευθυντή σχολείου 21:15Γιώργος Παπαδάκης: Να απαγορευτεί η είσοδος των μαθητών στη Βουλή21:00Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:46Λειψυδρία - Αποκάλυψη ANT1: Αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ20:32Χρονοκόφτης στη Βουλή: Βαριές εκφράσεις Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου20:18Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεο20:04Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"19:50Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασης19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο