LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2019 01:57

Καιρός: μπόρες και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, αργά το βράδυ ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα νότια θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται  λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί με πτώση στα ανατολικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο