LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2019 00:08

Μπαρτσελόνα και Άγιαξ προκρίθηκαν στους “4” του Champions League

Οι Ολλανδοί ταπείνωσαν την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο. “Ξεμπούκωσε” ο Μέσι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

AP - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Έξι χρόνια ήταν πάρα πολλά για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να μην σκοράρει σε προημιτελικό Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι “ξεμπούκωσε” κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (για πρώτη φορά μετά το 2015), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού ζευγαριού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Πόρτο.

Το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο “Ολντ Τράφορντ” αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους “μπλαουγκράνα”, που επικράτησαν και απόψε με 3-0 στη Βαρκελώνη και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τετράδα, σε αντίθεση με τους “κόκκινους διαβόλους” που δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν το θαύμα του “Παρκ ντε Πρενς” και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη... βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, ο Αργεντινός σταρ παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των φιλοξενούμενων κι έφτασε τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή.

Η Μπαρτσελόνα διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη εντός έδρας απέναντι στη Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71΄ Σεμέδο), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81΄ Ντεμπελέ), Αρτούρ (75΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Λανγκλέ, Ζόρντι Άλμπα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Πογκμπά, Μαρσιάλ (65΄ Νταλότ), Ράσφορντ (73΄ Λουκάκου), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Λίνγκαρντ (80΄ Σάντσες), ΜακΤόμινεϊ.

AP - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ - ΑΓΙΑΞ

Το “θαύμα” του Άγιαξ συνεχίζεται στο Champions League. Η ομάδα του Τεν Χαγκ απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο το 4-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Μπερναμπέου”, αλλά μετά την αποψινή μεγαλειώδη πρόκριση επί της Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο (2-1) οι βλέψεις του φτάνουν μέχρι τον τελικό της Μαδρίτης και την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Ολλανδοί, παρά το 1-1 στο Άμστερνταμ και παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο Τορίνο, έφεραν τα πάνω-κάτω στον δεύτερο προημιτελικό με τη “Μεγάλη Κυρία” και με το τελικό 2-1 πήραν τεράστια πρόκριση στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ.

Το αήττητο που είχε στο Τορίνο η “Γιούβε” απέναντι στον Άγιαξ έπαψε να υφίσταται (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες), παρότι οι βέβαιοι πρωταθλητές Ιταλίας και την εφετινή σεζόν προηγήθηκαν στο 28΄ με τον Ρονάλντο. Το VAR έδειξε ότι δεν είχε γίνει κανένα φάουλ στον Φέλτμαν, το γκολ μέτρησε κανονικά και οι “μπιανκονέρι” έδειξαν ότι είχαν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 34΄ έφεραν το ματς στα ίσα με τον Φαν ντε Μπέεκ. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Τεν Χαγκ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με την ψυχολογία στα ύψη κατάφεραν στο 67΄ να πετύχουν την ολική ανατροπή, με τον Ντε Λιχτ να χρίζεται σκόρερ και να “σφραγίζει” την πρόκριση για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Πιάνιτς, Ντε Σίλιο (64΄ Κανσέλο), Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (46΄ Κέαν), Ματουϊντί, Μπονούτσι, Τσαν, Ρουγκάνι, Μπερναρντέσκι (80΄ Μπεντανκούρ).

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μασράουϊ (11΄ Σινγκρέβεν, 82΄ Μαγκαγιάν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζίγιες (88΄ Χούντελααρ).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πύραυλοι κατά αεροπορικής βάσης06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο