LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2019 16:58

ΝΔ: ωμά ψέματα από τον κ. Τσίπρα για το αφορολόγητο

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Μαξίμου.

Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Χατζηνικολάου - ΑΝΤ1

Την ολόθερμη συμπαράστασή της ΝΔ στον γαλλικό λαό για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, εξέφρασε η Σοφία Ζαχαράκη. Η εκπρόσωπος Tύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις , οι Έλληνες είδαν έναν Πρωθυπουργό που ήταν η σκιά του. Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για τη «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Μάλιστα, ως παράδειγμα έφερε τον προϋπολογισμό του 2017 όπου η Κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και τελικά ήταν 1,5% ενώ το 2018 με πρόβλεψη 2,5% ήταν 1,9%. Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα και για τις παροχές, λέγοντας πως έχει επιβάλλει μέτρα 10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, η κ. Ζαχαράκη είπε πως τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014, ενώ  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος όταν μιλά, όπως είπε, για επενδύσεις τις οποίες είχε “πολεμήσει” ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη και Παππά καθώς, όπως τόνισε, έκανε πως δεν άκουσε. «Ρωτάμε ξανά. Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Τι ακριβώς φοβάται;», διερωτήθηκε. Όπως είπε, πάντως , ο Πρωθυπουργός είπε και μια αλήθεια. «Μας αποκάλυψε πως είναι διάτρητος. Σε αυτό δεν θα τον αμφισβητήσουμε», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι ένα μέτρο που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του. «Η ΝΔ το καταψήφισε. Όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας είναι απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα» είπε παρουσιάζοντας την δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου και τονίζεται πως οι  ελληνικές Αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, ιδίως όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος.»

«Η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει το αφορολόγητο» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Novartis - βουλή - δικαιοσύνη

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis, η εκπρόσωπος της ΝΔ την χαρακτήρισε σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο, τονίζοντας πως η ΝΔ εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη. «Οποιαδήποτε πολιτική πίεση θα πρέπει να σταματήσει και αναμένουμε αυτά που θα συμβούν. Δεν θα σταματήσουμε όμως να λέμε ότι είναι μια υπόθεση που η Κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά και το επιχείρημά τους έχει καταπέσει», είπε.

Αναφορικά με το αξιόχρεο της χώρας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν απάντησε γιατί τα επιτόκια της χώρας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια. «Η χώρα μας παραμένει υπό της επενδυτικής βαθμίδας. Οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις, η επικείμενη εκλογική νίκη της ΝΔ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας πλησιάζει», τόνισε.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

Μαξίμου: δεν έπιασαν τα παρακάλια του κ. Μητσοτάκη στους Θεσμούς

«Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο Κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει, «Η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της».

Και καταλήγει: «Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους Θεσμούς».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο