LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2019 16:58

ΝΔ: ωμά ψέματα από τον κ. Τσίπρα για το αφορολόγητο

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Μαξίμου.

Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Χατζηνικολάου - ΑΝΤ1

Την ολόθερμη συμπαράστασή της ΝΔ στον γαλλικό λαό για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, εξέφρασε η Σοφία Ζαχαράκη. Η εκπρόσωπος Tύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις , οι Έλληνες είδαν έναν Πρωθυπουργό που ήταν η σκιά του. Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για τη «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Μάλιστα, ως παράδειγμα έφερε τον προϋπολογισμό του 2017 όπου η Κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και τελικά ήταν 1,5% ενώ το 2018 με πρόβλεψη 2,5% ήταν 1,9%. Η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα και για τις παροχές, λέγοντας πως έχει επιβάλλει μέτρα 10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, η κ. Ζαχαράκη είπε πως τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014, ενώ  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος όταν μιλά, όπως είπε, για επενδύσεις τις οποίες είχε “πολεμήσει” ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη και Παππά καθώς, όπως τόνισε, έκανε πως δεν άκουσε. «Ρωτάμε ξανά. Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Τι ακριβώς φοβάται;», διερωτήθηκε. Όπως είπε, πάντως , ο Πρωθυπουργός είπε και μια αλήθεια. «Μας αποκάλυψε πως είναι διάτρητος. Σε αυτό δεν θα τον αμφισβητήσουμε», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι ένα μέτρο που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του. «Η ΝΔ το καταψήφισε. Όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας είναι απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα» είπε παρουσιάζοντας την δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου και τονίζεται πως οι  ελληνικές Αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, ιδίως όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος.»

«Η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει το αφορολόγητο» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Novartis - βουλή - δικαιοσύνη

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis, η εκπρόσωπος της ΝΔ την χαρακτήρισε σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο, τονίζοντας πως η ΝΔ εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη. «Οποιαδήποτε πολιτική πίεση θα πρέπει να σταματήσει και αναμένουμε αυτά που θα συμβούν. Δεν θα σταματήσουμε όμως να λέμε ότι είναι μια υπόθεση που η Κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά και το επιχείρημά τους έχει καταπέσει», είπε.

Αναφορικά με το αξιόχρεο της χώρας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν απάντησε γιατί τα επιτόκια της χώρας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια. «Η χώρα μας παραμένει υπό της επενδυτικής βαθμίδας. Οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις, η επικείμενη εκλογική νίκη της ΝΔ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας πλησιάζει», τόνισε.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

Μαξίμου: δεν έπιασαν τα παρακάλια του κ. Μητσοτάκη στους Θεσμούς

«Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο Κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει, «Η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της».

Και καταλήγει: «Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους Θεσμούς».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Ηχητικά ντοκουμέντα: "Είχαν βάλει τρένα στην ίδια γραμμή και άλλη φορά" (βίντεο)Χθες 19:01 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει νέους σοκαριστικούς διαλόγους για την κατάσταση που επικρατούσε στα τρένα. Επτά φορές δεν έγινε σύγκρουση στο παρά πέντε.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

FED - Πάουελ: “Οι δασμοί πιθανό να προκαλέσουν αύξηση πληθωρισμού” - “Mείωσε τα επιτόκια” απαντάει ο ΤραμπΧθες 20:08 | Ειδήσεις

«Σκοπεύω απολύτως να ολοκληρώσω όλη τη... θητεία μου», είπε ο Πάουελ σε προγραμματισμένη ομιλία που παραχώρησε σε δημοσιογράφους. Το τέλος της θητείας του στην προεδρία της Fed είναι το 2026.

Δίκη Φιλιππίδη: “Πιστεύω ότι είναι λίγο οργανωμένο” κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισηςΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο γυναίκες, εργαζόμενες στο Εθνικό Θέατρο και ένας άντρας, συγγενής εξ αγχιστείας του κατηγορούμενου.

Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Με τρομερό Πίτερς ανέκτησε την πρωτιάΧθες 23:29 | Ειδήσεις

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο και στρογγυλοκάθισε μόνος στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Όμιλος Antenna στήριξε σχολικό συγκρότημα του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Σοφάδων Καρδίτσας (εικόνες) 23:59Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα και φόβοι για τσουνάμι 23:58Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση23:44Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Με τρομερό Πίτερς ανέκτησε την πρωτιά23:28Κυψέλη: Αλεπού παλεύει για τη ζωή της μετά από πτώση (εικόνες)23:14Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι - 6 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς22:59Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: 19χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του - Θύμα κακοποίησης η μητέρα του 22:45Ο Ντόναλντ Τραμπ παρατείνει την πώληση του TikTok για 75 μέρες 22:31Γαλλία- Δημοσκόπηση: Το 49% των Γάλλων θέλει η Λεπέν να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές22:16Δίκη Φιλιππίδη: “Πιστεύω ότι είναι λίγο οργανωμένο” κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης 22:03Καιρός: Τοπικές βροχές και μπόρες το Σάββατο21:48Εξάρχεια: Χειροπέδες σε 45χρονο καταζητούμενο της Ιντερπόλ21:34Missing Alert για την εξαφάνιση 20χρονου21:19Πλακιάς κατά Λακαφώση: Ο “εθνικός μας πραγματογνώμονας” δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του μηχανικού21:05Κυρανάκης: Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για παρακολούθηση της πορείας των τρένων20:50FED - Πάουελ: “Οι δασμοί πιθανό να προκαλέσουν αύξηση πληθωρισμού” - “Mείωσε τα επιτόκια” απαντάει ο Τραμπ 20:36Φλώρινα: Συνελήφθη 53χρονος που σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο 20:21Κατοχή - Ληστεία τράπεζας: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που οι δράστες διαφεύγουν (βίντεο)20:06Kidflix: Ποιος είναι ο 26χρονος από την Πάτρα που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές19:52Τέμπη - Ηχητικά ντοκουμέντα: "Είχαν βάλει τρένα στην ίδια γραμμή και άλλη φορά" (βίντεο)19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο