LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2019 18:09

Τουρκικός Τύπος: στραμμένοι στην Ελλάδα οι πύραυλοι S-400

Για «τείχος προστασίας απέναντι στις ελληνικές παραβιάσεις» κάνει λόγο η Milliyet. «Τα τελεσίγραφα της Ουάσινγκτον δε βοηθούν», διαμηνύει ο Τούρκος Υπ. Άμυνας.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-400

Στη Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνονται σκέψεις να τοποθετηθούν οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 που παραδίδεται τον Ιούλιο στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, η οποία αναφέρει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η οποία έχει πλέον αυξημένη σημασία λόγω της ενέργειας, μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, το σχέδιο είναι να παραδοθούν δύο συστοιχίες των S-400, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία 128 πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς και επιπλέον εφεδρικοί πύραυλοι, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει για κάθε πύραυλο να παραδοθεί και ένας εφεδρικός. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οπωσδήποτε θα παραδοθούν πύραυλοι βεληνεκούς 40, 120 και 250 χλμ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραδοθεί και πύραυλος βεληνεκούς 400 χλμ.

Η Milliyet αναφέρει ότι παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί καμιά απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν οι S400, αναμένεται ότι η μία πυροβολαρχία θα τοποθετηθεί στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα, η οποία και θα αποτελέσει και τη βάση συντήρησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος. Οι άλλες προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν στον Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα για την περιοχή του Μαρμαρά, δηλαδή την κάλυψη του εναέριου χώρου της Κωνσταντινούπολης, ίσως η μια μονάδα βολής να τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη ή και το Τεκιρντάγ (Ρεδαιστός στην ανατολική Θράκη).

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-400

Για την περιοχή του Αιγαίου, αναφέρει η Milliyet, μία  μπορεί να τοποθετηθεί στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), τη Σμύρνη ή τη Μούγλα αυξάνοντας την αποτρεπτική ικανότητα της περιοχής έναντι της Ελλάδας. Σχολιάζεται ακόμη ότι έτσι θα μειωθεί και το κόστος από τις απογειώσεις των τουρκικών F-16 που χρησιμοποιούνται εκεί για καταδίωξη ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Για την περιοχή της Μεσογείου για να καλύπτεται ιδιαίτερα η ανατολική Μεσόγειος της οποίας η σημασία αυξάνεται λόγω της πολιτικής ενέργειας και η Κύπρος, γίνονται σκέψεις για τοποθέτηση μιας μονάδας είτε στη Μερσίνη, είτε στα Άδανα είτε στο Χατάι (Αντιόχεια). Η τοποθέτηση άλλωστε μιας μονάδας στο Χατάι ή το Γκαζιάντεπ θα καλύπτει και τη βόρεια περιοχή της Συρίας.

Η Milliyet σχολιάζει πως η τοποθέτηση των μονάδων βολής των S-400 στα σύνορα της χώρας θα διασφαλίζει μια υπεροχή της Τουρκίας έναντι των γειτονικών της χωρών  καθώς θα μπορεί να παρακολουθεί τις εναέριες κινήσεις σε απόσταση 600 χλμ εντός των γειτονικών χωρών και να “κλειδώνει” αεροπορικούς στόχους από απόσταση 400 χλμ, διασφαλίζοντας ψυχολογική και τακτική υπεροχή. Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ραντάρ των S400 είναι 570 με 600 χλμ και μπορεί να ανιχνεύει μεγάλα βομβαρδιστικά αεροσκάφη από απόσταση 570 χλμ καθώς και μικρότερα F-16 από απόσταση 400 χλμ, ενώ μπορεί να ανιχνεύει και βαλλιστικούς πυραύλους από απόσταση 230-250 χλμ.

ΡΩΣΙΑ - S-400

Χουλουσί Ακάρ: οι απειλές και τα τελεσίγραφα της Ουάσινγκτον δεν βοηθούν

Ο εκβιασμός του τύπου “take it or leave it”, που θέτουν οι ΗΠΑ δεν βοηθά τον διάλογο μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέχεια της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών με αφορμή την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400, που δεν είναι συμβατοί με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα.

«Απειλές, τελεσίγραφα και διορίες δεν βοηθούν και δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας», τόνισε ο Ακάρ σε ένα συνέδριο των αμερικανικοτουρκικών σχέσεων στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησε την προμήθεια συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και την κλιμακούμενη πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία για αυτή την απόφαση της.

«Πιστεύουμε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο», είπε. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι η προμήθεια των S-400 δεν θα πρέπει να επιφέρει αμερικανικές κυρώσεις καθώς η Άγκυρα δεν είναι αντίπαλος της Ουάσινγκτον και παραμένει δεσμευμένη στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία. Ο Ακάρ σημείωσε ότι η Άγκυρα αναμένει να παραμείνει όχι απλά αγοραστής των F-35, αλλά επίσης συνέταιρος στην παραγωγή αυτών, ενώ συμπλήρωσε πως εξετάζει προσεκτικά μία νέα προσφορά των ΗΠΑ για αγορά των συστημάτων Patriot.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο