LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2019 16:21

Εξάρχεια: Σάλος με τις δηλώσεις Παπακώστα για την... Μονμάρτη

“Πυρά” κατά της Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη από τους Ειδικούς Φρουρούς. ΝΔ: Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Εξάρχεια - κατάληψη κτηρίων - επεισόδια

Επίθεση στην Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, εξαπολύουν οι Ειδικοί Φρουροί, μετά τις δηλώσεις της για τα Εξάρχεια και την Μονμάρτη, ενώ την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην πολύπαθη περιοχή. Από την πλευρά της, η κ. Παπακώστα δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος της θητείας της η κατάσταση στα Εξάρχεια θα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ειδικότερα, οι Ειδικοί Φρουροί αναφέρουν, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Με αφορμή δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κύριας Κατερίνας Παπακώστα, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναισθανόμενο τον ρόλο του, αλλά κυρίως την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία των συναδέλφων μας αστυνομικών, απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να δημιουργούν ή να δημιουργήσουν στο μέλλον, αισθήματα άγνοιας κινδύνου ή επικίνδυνες αυταπάτες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, εκφράζουμε τα εξής: Ο λόφος “Μονμάρτη” των Εξαρχείων κατά την Υφυπουργό κυρία Παπακώστα, αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες, τον “Γολγοθά” του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για το νόμο και τη δικαιοσύνη».

Αστυνομία - υπό κατάληψη κτήρια - Εξάρχεια

Και συνεχίζουν: «Οι εκατοντάδες τραυματίες και εγκαυματίες αστυνομικοί και πολίτες, οι τεράστιες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στο άβατο και πέριξ του άβατου των Εξαρχείων, δεν προέκυψαν από πολιτισμικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις διανοουμένων, αλλά από ληστρικές επιθέσεις κακοποιών.

Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των «μαγισσών του Σάλεμ» από τις μολότοφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων.

Τέλος, ζητούμε η κυρία Υφυπουργός να πάρει πίσω ή να ανασκευάσει την προκλητική δήλωση της, σεβόμενη τους εκατοντάδες τραυματίες και θύματα πολίτες και αστυνομικούς, που φαίνεται να τους αγνοεί και να τους περιφρονεί με διαδήλωση της».

Αστυνομία - υπό κατάληψη κτήρια - Εξάρχεια

Η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων, υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία. Σχολιάζοντας τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας στα Εξάρχεια, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανέφερε:

«Ενώ η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπακώστα προκαλεί την κοινή λογική, δηλώνοντας ότι βλέπει τα Εξάρχεια ως τη… Μονμάρτη των Αθηνών, τα Εξάρχεια συνεχίζουν να δοκιμάζονται από αλλεπάλληλα επεισόδια βίας. Συγκεκριμένα, εχθές:

  • Για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί-άγνωστοι με βροχή από μολότοφ και πέτρες έκαναν επαναστατική γυμναστική εναντίον των αστυνομικών, που εξακολουθούν να φυλάνε τις… συνοριακές γραμμές του κράτους των Εξαρχείων, χωρίς να εισέρχονται στο “έδαφός” του.
  • Για μια ακόμη φορά, οι μπαχαλάκηδες - εγχώριοι αλλά και εισαγόμενοι, οπαδοί του αναρχοτουρισμού - κατέφυγαν στο πολύπαθο Πολυτεχνείο, χωρίς να μπορεί κανείς να τους καταδιώξει, αφού τους προστατεύει ο νόμος Γαβρόγλου.
  • Για μια ακόμη φορά, οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής συνοικίας αισθάνθηκαν όμηροι ενός ακήρυχτου πολέμου, χωρίς την προστασία του κράτους, που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της περιοχής τους και δέχθηκαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους.

Δυστυχώς, η φαινομενική αποκατάσταση της τάξης ύστερα από την επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων διήρκεσε μόλις ένα πρωινό. Όλα επανήλθαν τάχιστα στη θλιβερή “κανονικότητα”, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί απολύτως να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων».

Εξάρχεια - επεισόδια - καμμένα αυτοκίνητα - φωτιά

«Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, εμείς δεν απαντούμε, επιχειρούμε και θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε», δήλωσε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αναφερόμενη στο ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Για τη σύγκριση των Εξαρχείων με τη Μονμάρτη, η Υφυπουργός μίλησε για το όραμα της που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Μέχρι το τέλος της συνταγματικής μου θητείας η κατάσταση στα Εξάρχεια θα έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως και η γενικότερη ασφάλεια της χώρας, δεσμεύτηκε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο