LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2019 13:53

Μαίνεται ο σάλος για τον Μανώλη Πετσίτη

Η αντιπολίτευση εξαπολύει νέα “πυρά” προς το Μαξίμου. Τι λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά ο Δ. Τζανακόπουλος.

Μανώλης Πετσίτης

Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τις σχέσεις και τις δράσεις του Μανώλη Πετσίτη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξακολουθούν να βάζουν στο στόχαστρο τους το Μαξίμου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν αποστάσεις, ζητώντας απαντήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει «το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων. Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;».

Ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την υπόθεση ΔΕΠΑ- ELFE και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης επικρίνει τον πρωθυπουργό διότι παρά τις επανειλημμένες επίκαιρες ερωτήσεις του προς τον ίδιο δεν έχει παρουσιαστεί στην Βουλή για να απαντήσει και μεταξύ άλλων ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα:

• Ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;
• Γιατί δεν έχει άμεσα αντικαταστήσει τη Γ.Γ. Διαφθοράς κα Ξεπαπαδέα, δεδομένου ότι η επαγγελματική εμπλοκή της στην υπόθεση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα καθήκοντά της ως Επικεφαλής των υπηρεσιών καταπολέμησης διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης;
• Θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν άλλο τη σιωπή του στο κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο, ως να μην έχει συνολική πολιτική ευθύνη για τη συμπεριφορά υπουργών ή κυβερνητικών αξιωματούχων του;

Μανώλης Πετσίτης

Αποστάσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - "Ασπίδα" Τζανακόπουλου στον Νίκο Παππά

Αιχμές για τον Νίκο Παππά για τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος με άρθρο του στα ΝΕΑ για το ηθικό πλεονέκτημα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο άρθρο του ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του» δείχνοντας και προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ήταν φίλος του Μανώλη Πετσίτη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφερόμενος στην υπόθεση Πετσίτη είπε με νόημα πως «οτιδήποτε χρήζει διαλεύκανσης, πρέπει να διαλευκανθεί».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7, αναφερόμενος στην υπόθεση κι επιτιθέμενος στην ΝΔ, υποστήριξε ό,τι «όσο και αν ψάξουν, όσο και αν επιχειρήσουν στοχοποίηση, όσο και αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς, δεν μπορούν να το επιτύχουν αυτό, διότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα μεμπτό, ούτε στο σύνολο της κυβέρνησης, ούτε σε εμένα, ούτε στον κ. Παππά, ούτε στον οποιονδήποτε υπουργό αυτής της κυβέρνησης. Λειτουργούμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει συνηθίσει το παλιό πολιτικό καθεστώς και τα εκδοτικά συγκροτήματα», συμπληρώνοντας ότι προφανώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί θέμα εκ του μη όντος όλες τις προηγούμενες ημέρες. Και νομίζω ότι αυτό είναι ξεκαθαρισμένο και απόλυτο με κάθε δυνατή καθαρότητα».

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «ο κ. Πετσίτης, από το 2015 και μετά, έκανε τις δικές του προσωπικές επιλογές, για τις οποίες είναι και ο ίδιος υπεύθυνος. Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, λέτε, ο κ. Πετσίτης. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγορία; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία, την οποία κάποιος θέλει να κάνει ή έχουμε εδώ ένα προπέτασμα καπνού, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, για να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι κάτι έχει συμβεί, το οποίο είναι μεμπτό;».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βολές της αντιπολίτευσης και για την Γενική Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα και της σχέσης της με τον Αρτέμη Αρτεμίου. Στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα ερωτήσεις ο Χάρης Θεοχάρης της ΝΔ και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας απαντήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7, αναφερόμενος στην υπόθεση κι επιτιθέμενος στην ΝΔ, υποστήριξε ό,τι «όσο και αν ψάξουν, όσο και αν επιχειρήσουν στοχοποίηση, όσο και αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς, δεν μπορούν να το επιτύχουν αυτό, διότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα μεμπτό, ούτε στο σύνολο της κυβέρνησης, ούτε σε εμένα, ούτε στον κ. Παππά, ούτε στον οποιονδήποτε υπουργό αυτής της κυβέρνησης. Λειτουργούμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει συνηθίσει το παλιό πολιτικό καθεστώς και τα εκδοτικά συγκροτήματα», συμπληρώνοντας ότι προφανώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί θέμα εκ του μη όντος όλες τις προηγούμενες ημέρες. Και νομίζω ότι αυτό είναι ξεκαθαρισμένο και απόλυτο με κάθε δυνατή καθαρότητα».Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «ο κ. Πετσίτης, από το 2015 και μετά, έκανε τις δικές του προσωπικές επιλογές, για τις οποίες είναι και ο ίδιος υπεύθυνος. Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, λέτε, ο κ. Πετσίτης. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγορία; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία, την οποία κάποιος θέλει να κάνει ή έχουμε εδώ ένα προπέτασμα καπνού, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, για να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι κάτι έχει συμβεί, το οποίο είναι μεμπτό;».

“Ασπίδα” Παπαγγελόπουλου στην Ξεπαπαδέα

Πλήρη κάλυψη στη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέα για την επαγγελματική της σχέση με κυπριακή εταιρία το διάστημα που υπηρετούσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», σχολίασε παρουσία της κ. Ξεπαπαδέα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις του Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας πως ενήργησε και νόμιμα και ηθικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία στην Ρόδο - αδελφός Ντόρας: την απειλούσαν ότι “μπράβοι θα της κάνουν κακό”Σήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Τι αποκαλύπτει ο αδελφός της άτυχης γυναίκας για τον δολοφόνο της και την σχέση του με τους γονείς της κοπέλας. Τι λέει για τα θύματα κακοποίησης και την ανάγκη να μιλούν ανοιχτά.

Γυναικοκτονία στην Ρόδο - Θείος δράστη: δεν φταίει μόνο ο δολοφόνος, δεν ήταν “τέρας”… (βίντεο)Σήμερα 10:29 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις προκαλούν όσα είπε ο συγγενής του άνδρα που σκότωσε την πρώην σύντροφο του. Τι λέει για την Ντόρα και για τις άλλες γυναίκες που δολοφονήθηκαν.

Δράμα: αρνητής κορονοϊού πέθανε επειδή δεν πήρε αντιβίωσηΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Η Δράμα έχει τεθεί από σήμερα σε καθεστώς mini lockdown. Η περιγραφή του αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση με τους αρνητές στην πόλη.

Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: το τεκμήριο της αθωότητας κι οι “μηνύσεις” στις καταγγέλλουσες (βίντεο)Σήμερα 11:37 | Ειδήσεις

Σε έντονο ύφος η συζήτηση της Φαίης Σκορδά, στο “Πρωινό” με τον ποινικολόγο, που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη. Τι είπε για τις τρεις ηθοποιούς και για την κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη στην φυλακή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα13:04Γυναικοκτονία στην Ρόδο - αδελφός Ντόρας: την απειλούσαν ότι “μπράβοι θα της κάνουν κακό”12:50Παπαθανάσης για ΔΕΗ: Στη σωστή κατεύθυνση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου12:38Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: το τριήμερο και η όψη Άρη - Κρόνου (βίντεο)12:25Κορονοϊός - Μέσα Μεταφοράς: Έρχονται συσκευές απολύμανσης του αέρα12:12Σεισμός στο Γαλαξίδι12:00Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: το τεκμήριο της αθωότητας κι οι “μηνύσεις” στις καταγγέλλουσες (βίντεο)11:47Φωκίδα - δυστύχημα: φορτηγό έπεσε πάνω σε ελιά11:34Δράμα: αρνητής κορονοϊού πέθανε επειδή δεν πήρε αντιβίωση11:21Γυναικοκτονία στην Ρόδο - θεία θύματος: “άρρωστη” όλη η οικογένεια του δράστη (βίντεο)11:08Χαλκιδική: Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς 10:54Καιρός: παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν στην βόρεια Ελλάδα10:41Γυναικοκτονία στην Ρόδο - Θείος δράστη: δεν φταίει μόνο ο δολοφόνος, δεν ήταν “τέρας”… (βίντεο)10:29Αμερική: Βρέθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές ανθρώπων 10:16ΔΕΗ: Επενδυτικό μπαράζ 8,4 δις ευρώ10:02Φωτιά σε θερμοκήπιο στο Ναύπλιο (εικόνες)09:49Δένδιας: Η τουρκική προκλητικότατα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του09:34Κληρονομιές: Πως θα φορολογούνται από την 1η Οκτωβρίου09:20Ρόμα – Μουρίνιο: Ο Πορτογάλος τεχνικός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο09:06Γυναικοκτονία στη Ρόδο - Μπέης: Είχε βγάλει όπλο και σημάδευε την πρώην σύντροφό του (βίντεο)08:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο