LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2019 07:38

Πέθανε η χήρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η σύζυγος του τελευταίου ηγέτη της Γιουγκλοσλαβίας.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Η Μίριανα Μαρκοβιτς, σύζυγος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απεβίωσε, χθες στην Μόσχα, σε ηλικία 77 ετών, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μάρκοβιτς άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας, εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών που τις προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.

Τη δεκαετία του 1990 η Μίριανα Μάρκοβιτς ίδρυσε την Γιουγκοσλαβική Αριστερά (JUL) ένα μικρό σε πολιτική ισχύ κόμμα, με μεγάλη, ωστόσο, πολιτική και οικονομική επιρροή, που συγκυβερνούσε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) του συζύγου της, μέχρι τον Οκτώβριο του 2000.

Μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς το όνομα της Μίριανα Μάρκοβιτς ενεπλάκη σε διάφορες εγκληματικές πράξεις. Δημοσιεύματα του Τύπου την συνέδεαν με την απαγωγή και την στυγερή δολοφονία του πρώην προέδρου της Σερβίας Ίβαν Στάμπολιτς, ενώ εικάζονταν ότι αυτή διέταξε και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σλάβκο Τσουρούβια. Φήμες, ήθελαν, μάλιστα, το κόμμα της να ελέγχει όλο το λαθρεμπόριο τσιγάρων την περίοδο του οικονομικού αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Γεγονός είναι, πάντως, ότι για καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν ασκήθηκε δίωξη κατά της Μαρκοβιτς από την σερβική δικαιοσύνη. Η ίδια εγκατέλειψε τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2003, ένα μήνα πριν την δολοφονία του πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, και μετέβη στην Μόσχα όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Το 2018, η Μ. Μαρκοβιτς καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση ενός έτους για σφετερισμό εξουσίας, επειδή ανάγκασε στέλεχος της Εταιρίας διαχείρισης κρατικών ακινήτων (DIPOS) να μεταβιβάσει διαμέρισμα του δημοσίου, στην ιδιοκτησία της γυναίκας που φρόντιζε τον εγγονό της. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, πριν από ένα μήνα από το εφετείο του Βελιγραδίου.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Από το 2003 που μετέβη στην Μόσχα η Μίριανα Μάρκοβιτς ποτέ δεν επισκέφθηκε την Σερβία. Δεν παραβρέθηκε και στην κηδεία του συζύγου της Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς ο οποίος απεβίωσε το 2006 στις φυλακές του Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:10 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο