LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2019 07:38

Πέθανε η χήρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η σύζυγος του τελευταίου ηγέτη της Γιουγκλοσλαβίας.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Η Μίριανα Μαρκοβιτς, σύζυγος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απεβίωσε, χθες στην Μόσχα, σε ηλικία 77 ετών, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μάρκοβιτς άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας, εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών που τις προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.

Τη δεκαετία του 1990 η Μίριανα Μάρκοβιτς ίδρυσε την Γιουγκοσλαβική Αριστερά (JUL) ένα μικρό σε πολιτική ισχύ κόμμα, με μεγάλη, ωστόσο, πολιτική και οικονομική επιρροή, που συγκυβερνούσε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) του συζύγου της, μέχρι τον Οκτώβριο του 2000.

Μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς το όνομα της Μίριανα Μάρκοβιτς ενεπλάκη σε διάφορες εγκληματικές πράξεις. Δημοσιεύματα του Τύπου την συνέδεαν με την απαγωγή και την στυγερή δολοφονία του πρώην προέδρου της Σερβίας Ίβαν Στάμπολιτς, ενώ εικάζονταν ότι αυτή διέταξε και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σλάβκο Τσουρούβια. Φήμες, ήθελαν, μάλιστα, το κόμμα της να ελέγχει όλο το λαθρεμπόριο τσιγάρων την περίοδο του οικονομικού αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Γεγονός είναι, πάντως, ότι για καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν ασκήθηκε δίωξη κατά της Μαρκοβιτς από την σερβική δικαιοσύνη. Η ίδια εγκατέλειψε τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2003, ένα μήνα πριν την δολοφονία του πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, και μετέβη στην Μόσχα όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Το 2018, η Μ. Μαρκοβιτς καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση ενός έτους για σφετερισμό εξουσίας, επειδή ανάγκασε στέλεχος της Εταιρίας διαχείρισης κρατικών ακινήτων (DIPOS) να μεταβιβάσει διαμέρισμα του δημοσίου, στην ιδιοκτησία της γυναίκας που φρόντιζε τον εγγονό της. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, πριν από ένα μήνα από το εφετείο του Βελιγραδίου.

Μίριανα Μαρκοβιτς - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Από το 2003 που μετέβη στην Μόσχα η Μίριανα Μάρκοβιτς ποτέ δεν επισκέφθηκε την Σερβία. Δεν παραβρέθηκε και στην κηδεία του συζύγου της Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς ο οποίος απεβίωσε το 2006 στις φυλακές του Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΣήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο