LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2019 20:59

Αναβλήθηκε η στέψη του ΠΑΟΚ

Η σκληροτράχηλα Λάρισα έβαλε δύσκολα στον “δικέφαλο του Βορρά”...

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ

Το ισόπαλο 1-1 του «AEL FC Arena» ανέβαλε την "στέψη" του πρωταθλητή Ελλάδος σήμερα, αφού η Λάρισα "έκοψε" τον δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο. Το παιχνίδι στο θεσσαλικό γήπεδο ήταν πλημμυρισμένο από πάθος, άγχος και δύναμη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πέλκα και δυνατό σουτ στο 56', αλλά οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα ισοφάρισε με τον Γιακιμόφσκι (64') σε μια στιγμή συνολικής αδράνειας της μακεδονικής ομάδας.

Με πάθος από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στην Λάρισα και τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το πρώτο σουτ στον αγώνα, στο 8' από τον... άστοχο Σάκχοφ. Στο 10' σουτ του Πέλκα από γυρισμα του Μπίσεσβαρ αποκρούστηκε από τον Mόρα και σταδιακά η ένταση του αγώνα ανέβαινε.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε εξ αρχής να διασφαλίσει τα νώτα του και η πρώτη πραγματικά καλή φάση έγινε στο 11' με το γωνιακό φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

Η Λάρισα με πολλή δύναμη και ταχύτητα επιχείρησε να βγει επιθετικά, χωρίς όμως στα πρώτα 25 λεπτά να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη και με την εξέλιξη του αγώνα να "μυρίζει" περισσότερο νευρικότητα παρά ποιότητα.

Στο 23' ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν σουτ του Λημνιού από την περιοχή απέκρουσε ο Κρίστινσον και η ένταση του αγώνα μεταφέρεται και στην κερκίδα σταδιακά.

Στο 31' η Λάρισα επιχείρησε το πρώτο της σουτ με τον Φατιόν, όμως αυτό έφυγε ψηλά άουτ. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες έκαναν τις πρωτες αναγκαστικές αλλαγές τους, αφού οι Γκοϊκοβιτς και Βιεϊρίνια αρχικά και ο Μπέρτος στην συνέχεια έφυγαν τραυματισμένοι από τον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Στην επανάληψη η Λάρισα ξεκίνησε με απαιτήσεις για γκολ και το πλησίασε στο 52', όταν το απευθείας φάουλ του Γιακιμόφσκι ανησύχησε τον Πασχαλάκη, που για να εξουδετερώσει το δυνατό σουτ έπεσε στην γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε αδρανής και στο 56' ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε το σκορ με μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει κανείς από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Πέλκας επιχείρησε να παραβιάσει λίγο νωρίτερα την εστία του Κρίστινσον, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά και η Λάρισα δεν ολιγώρησε και βγήκε και αυτή περισσότερο επιθετικά, άλλωστε δεν είχε κάτι να χάσει. Αρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο και στο 64' ο Γιακιμόφσκι πέτυχε την ισοφάριση με πολύ ωραίο γωνιακό δυνατό σουτ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Πασχαλάκης.

Λίγο αργότερα (68') κεφαλιά του Σφιντέρσκι πέρασε άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ μπροστά στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η στέψη του ως πρωταθλητής, έγινε επιθετικότερος και από το 79' πήρε θέση στο παιχνίδι και ο Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ με πλήρη επιθετικότητα προσπάθησε για το δεύτερο γκολ κι έφτασε κοντά στο 87' με τον Καρέλη, στον οποίο είπε "όχι" ο Κρίστινσον, ενώ στο 89' νέο δυνατό σουτ του Πέλκα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, παρά τις σκληρές μονομαχίες στο γήπεδο, η αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή και η ανακήρυξη του πρωταθλητή ανεβλήθη για την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκόϊκοβιτς (29’ λ.τρ. Ζίζιτς), Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος (43’ λ.τρ Καρανίκας), Σικάβκα, Νούνιτς, Γιακιμόβσκι (85’ Γκόλιας)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36’λ. τρ Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79’ Λέο Ζαμπά), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (84’ Καρέλης), Σφιντέρσκι

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΟΚΑΕΛSuper League
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: αγόρι περιφερόταν μόνο του στους δρόμους19:25Ερντογάν: να μειωθεί η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν19:12Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο