LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2019 10:16

Χαρίτσης: Δεν είναι προεκλογικό το μπαράζ προσλήψεων

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis. 

Ανεργοι

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.      

Επισημαίνοντας αφενός ότι «η ελληνική οικονομία έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμούς ανάπτυξης», αφετέρου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2018, «όλα αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης, ανακούφισης και στήριξης έχουν πλέον υλοποιηθεί, οι δεσμεύσεις έχουν γίνει πράξη, έχουν γίνει νόμος του κράτους», ο πρώτος τη τάξει υπουργός δηλώνει βέβαιος, μέσω της συνέντευξής του, ότι «ο ελληνικός λαός στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας για το 2019 θα δικαιώσει αυτήν την προσπάθεια και θα μας δώσει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να την συνεχίσουμε».      

Στην υπόθεση των ημερών, τη Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης απευθύνεται στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τους ζητά, «αντί να κουνούν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια και πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (και) στον τομέα της υγείας, που συνέβη επί των ημερών τους και η οποία οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια». Απευθυνόμενος ειδικότερα δε, προς το ΚΙΝΑΛ, τους καλεί να «ξανασκεφτούν πόσο ελκυστική για τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ταύτισή τους με τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε εμβληματικά θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών».     

Στο πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η προοδευτική συμμαχία που συγκροτεί η Αριστερά, όμως, δεν είναι μια συμφωνία κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια πρόσωπα από άλλους χώρους, αλλά μια ανοικτή διαδικασία συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών πολιτών πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές συμφωνίες οι οποίες απαντούν στα κρίσιμα επίδικα της εποχής». 

Επίσης, αναφέρεται στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, διευκρινίζοντας ότι όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ «με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες». Δεν παραλείπει, εξάλλου, να τονίσει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν είναι προεκλογικές, αλλά αποτελούν συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν με προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου οι μεγάλες ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «μετά τον διαγωνισμό για οκτώ χιλιάδες και πλέον προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, ύδρευση κλπ) που ολοκληρώνεται, έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένα τριετές πλάνο 1.500 προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δημιουργήσει στο ΥΠΕΣ και λειτουργεί ήδη, ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι ΟΤΑ καταθέτουν τα αιτήματα τους για προσλήψεις ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος και μακροχρόνιος σχεδιασμός.

Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη νομοθετήσει την πρόσληψη με νέο διαγωνισμό περισσότερων από τρεις χιλιάδες εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό»

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:56Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:44Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο