LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2019 18:38

Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης – ΝΔ για την Novartis

Στη Βουλή θα μεταφερθεί για ακόμα μία φορά η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis. "Μύδροι" ΝΔ για Πετσίτη.

Novartis - κτίριο

Με την πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Novartis να μεταφέρεται για μία ακόμα φορά στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην αντιπολίτευση που δεν βλέπει πολιτικές ευθύνες κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

«H υπόθεση Novartis ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

«Πάντα ήταν η σπίλωση και η διαπόμπευση των πολιτικών αντιπάλων. Να βάλουμε και κανέναν φυλακή γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στην Real News.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επιδιώκει την παραγραφή του σκανδάλου Novartis και παρουσίασε την πρόταση της, την οποία είχε καταθέσει το 2014 για τη συνταγματική αναθεώρηση όπου και εμφανιζόταν να θεωρεί ότι το αδίκημα της δωροδοκίας ενός υπουργού γίνεται επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του και άρα υπόκειται στην τακτική Δικαιοσύνη και δεν υφίσταται θέμα παραγραφής.

«Φτάσαμε έτσι στον ακραίο παραλογισμό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι τα θύματα της σκευωρίας για τα οποία η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επιδιώκουν παραγραφή μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, όταν μέσω της αναθεώρησης η κυβέρνηση επιδίωξε την αναδρομική νομιμοποίηση της σκευωρίας!», δήλωσε στα ΝΕΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην αντεπίθεση η ΝΔ με … Πετσίτη

Την ίδια ώρα η ΝΔ συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από το Μαξίμου για την υπόθεση Πετσίτη χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης ως «άδειασμα» στον Νίκο Παππά.

«Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου που επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα όταν υπάρχει και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών θέλει να δοθούν απαντήσεις», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

«Απαντήσεις ζητά για το θέμα Πετσίτη ο κ. Σκουρλέτης. Γιατί δεν ρωτά πρώτα την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Εκεί σίγουρα κάποιοι ξέρουν πολλά», δήλωσε ο Παύλος  Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Novartis
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο