LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2019 15:39

Μνημόνιο διεκδίκησης του Euro 2028 ή του Μουντιάλ 2030 υπέγραψε η Ελλάδα

Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία υπέγραψαν μνημόνιο διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Γιώργος Βασιλειάδης - συνεργασία - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2028 - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030

Στο κτήριο διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την ανάληψη του Euro 2028 ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν εκ μέρους της Ελλάδας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εκ μέρους της Βουλγαρίας ο υπουργός των Σπορ Καμεν Κραλιεφ, εκ μέρους της Ρουμανίας ο υπουργός των Σπορ Μπόγιαν Ματέι και εκ μέρους της Σερβίας ο υπουργός νεολαίας και σπορ Βάνια Ουντόβιτσιτς.

Οι τέσσερις άνδρες φωτογραφήθηκαν με το μνημόνιο ανά χείρας ενώ σε λίγο θα αρχίσει η συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες αυτής της κοινής προσπάθειας για την ανάληψη των δύο κορυφαίων διοργανώσεων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας υπογραφής του Μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των χωρών Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας ο υφυπουργός Αθλητισμού κ Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ Ευάγγελος Γραμμένος έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Γιώργος Βασιλειάδης: «Μετά την υπογραφή του κοινού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2028 και του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2030, ξεκινάμε μια κοινή προσπάθεια, με αισιοδοξία, με χαμόγελο και σοβαρότητα και με γνώμονα τις καλύτερες μέρες για αυτήν εδώ την περιοχή, για αυτούς εδώ τους λαούς, σε μία ταλαιπωρημένη περιοχή που απασχολεί συνήθως στην υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να απασχολούμε πλέον τον κόσμο θετικά και να αποδείξουμε ότι πρωτοπορούμε και ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο αυτό εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα με ανοιχτά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο όλων των εξελίξεων. Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα, μία πολύ συγκινητική μέρα και προχωράμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Γιώργος Βασιλειάδης - συνεργασία - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2028 - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030

Ευάγγελος Γραμμένος: «Είναι προφανές ότι όταν μιλάει κανείς για ποδόσφαιρο, επιβάλλεται να είναι στο τραπέζι και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και ορθώς έπραξε η κάθε πολιτική ηγεσία της κάθε χώρας με την κλήση των εκπροσώπων των ομοσπονδιών τους. Είναι όπως είπε και ο κύριος υπουργός μία μεγάλη μέρα σήμερα. Εμείς ως ποδόσφαιρο πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή όλη η προσπάθεια μπορεί να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, είτε πάρουμε τη μία διοργάνωση, είτε πάρουμε την άλλη, το ζητούμενο είναι ότι αυτό πρέπει να πετύχει. Δεν είναι το ζήτημα μόνο ποδοσφαιρικό, έχω την άποψη ότι οι θετικές εξελίξεις που θα προκύψουν από αυτό το εγχείρημα θα καταδείξουν ότι τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή που επιβάλλεται να αναδείξει πρώτα την ίδια περιοχή της και πως είναι ικανή για να προχωρήσει σε μεγάλα έργα και σημαντικές διοργανώσεις, που θα αναδείξουν αυτήν την περιοχή».

Γιώργος Βασιλειάδης - συνεργασία - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2028 - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030

Ο υπουργός Σπορ της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ, δήλωσε: «Από τις τέσσερις χώρες που έχουμε συναποφασίσει την κοινή ανάληψη των αγώνων για ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τέτοιας κλίμακας και επειδή υπογράψαμε επίσημα το Μνημόνιο συνεργασίας, έχω να πω, πως έχουμε δημιουργήσει μία αρχική οργανωτική επιτροπή η οποία θα συνεχίσει το έργο της και θέλω να συγχαρώ τους ομολόγους μου των άλλων τριών ομοσπονδιών για τη σημερινή παρουσίαση που ήταν πολύ ακριβής, πολύ σωστή. Δεν έχουμε αυταπάτες, η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σημαντική και μεγάλη, αλλά έχουμε όλες τις προκλήσεις και την πολλή δουλειά που στέκεται μπροστά μας. Το έχουν ανάγκη οι βαλκανικοί μας λαοί κι εγώ έχω την ελπίδα ότι οι συζητήσεις που κάνουμε με τους συναδέλφους μας είναι πραγματικές και ρεαλιστικές και απηχούν ακριβώς την πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές αυτής της ιδέας και είμαστε σαν υποψήφιοι διοργανωτές, ανταγωνιστές με τις άλλες χώρες. Τα βαλκανικά κράτη δεν υποχωρούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διοργανώσουμε ένα Ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές στα θέματα που θα απαιτηθούν, για τις μεταφορές, τις διασυνδέσεις, τα ξενοδοχεία. Έτσι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ότι εμείς μπορούμε να είμαστε από τους καλύτερους διοργανωτές και μιλάω εκ μέρους και των τεσσάρων διοργανωτριών χωρών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το τελικό αποτέλεσμα και για να εκπληρώσουμε τη μεγάλη υποχρέωση που έχουμε μπροστά μας. Και δεν πρέπει να υποτιμούμε και τις δυνατότητες που έχουμε. Τα κυριότερα πράγματα που έχουμε μπροστά μας είναι οι αμφιβολίες που μπορεί να έχουμε για τον σχεδιασμό. Αυτό έχει μέλλον όπως και η θέληση των λαών μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με την υποψηφιότητα μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θέλουμε να διοργανώσουμε, αλλά και το παγκόσμιο κύπελλο. Θέλω να ευχηθώ επιτυχία κι εμείς, η βουλγαρική αντιπροσωπεία θα φύγουμε από την Ελλάδα γεμάτοι αισιοδοξία για τις επικείμενες αθλητικές εκδηλώσεις που θα έχουμε, την αθλητική συνεργασία και τις ενέργειες που έχουμε να κάνουμε».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το Ροκφέλερ (εικόνες)23:59Μητσοτάκης - Κασάδο: Κορονοϊός και τουρκικές προκλήσεις επί τάπητος 23:48Ευρωπαϊκή Ένωση – Φοροδιαφυγή: Στη δεύτερη χειρότερη θέση η Ελλάδα23:36Μόναχο: τραυματίες από έκρηξη βόμβας του Β Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)23:25Κύπρος - Πάπας Φραγκίσκος: Τρομερό το τραύμα που έχει υποστεί η χώρα 23:12Γαλλία: Άνδρας ντυμένος νίντζα τραυμάτισε γυναίκες αστυνομικούς22:58Μετάλλαξη Όμικρον – Ελβετία: 2000 άνθρωποι σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων22:45ΤτΕ: Βελτίωση της ρευστότητας και το 202122:32Μετάλλαξη “Όμικρον” - ECDC: Τα κρούσματα στην Ευρώπη 22:18Αρνητές κορονοϊού - Κιλκίς: Συνεχίζουν να μη στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους 22:05Κορονοϊός - Εμβόλια: 60000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή 21:53ΔΟΕ: σύλληψη νηπιαγωγού μετά από μήνυση γονέα21:39Αρπαγή ανήλικης: Ένοχοι η 34χρονη και ο συνεργός της 21:26Λεβαντόφσκι: Παίζει χωρίς αντίπαλο… για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ21:12Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Σε χηρεία και επισήμως η θέση20:59ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός: ήττα… με κάτω τα χέρια για τους “πράσινους”20:46Μητσοτάκης - Κεραμέως παρουσίασαν τα 166 νέα προγράμματα σπουδών20:32Ιερώνυμος: “Τέλος” οι Μητροπολίτες από τα κανάλια20:19Μετάλλαξη “Όμικρον”: Πώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα20:05Κικίλιας - Πλακιωτάκης: Συνάντηση για κρουαζιέρα και υποβρύχια πάρκα19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο