LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2019 18:15

Τόμσεν: καλοδεχούμενη πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Ο Πολ Τόμσεν ζητά να προχωρήσει η μείωση του αφορολόγητου. Το μήνυμα για τις τράπεζες και τα “κόκκινα” δάνεια. 

Συνέντευξη Τύπου - Τόμσεν - Eurogroup

«Θα καλωσόριζα την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ταμείου. Πρόσθεσε πως «η βοήθεια του ΔΝΤ πρέπει να είναι προσωρινή, όταν τη χρειάζονται οι χώρες-μέλη» 

Επανέλαβε ότι οι περικοπές στις συντάξεις (που ακυρώθηκαν) και στο αφορολόγητο όριο είναι σημαντικές, όχι για να πιαστεί το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, το οποίο όπως είπε, είναι σίγουρος πως η χώρα θα πετύχει. 

Εξήγησε ότι, κατά την άποψη του ΔΝΤ, είναι απαραίτητες για τον εκμοντερνισμό της οικονομίας και για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φόρων και φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές. Συμπλήρωσε ότι θα βοηθούσαν για να αποκατασταθεί η δημόσια δαπάνη, που τα χρόνια της κρίσης μειώθηκε δραματικά. Χαρακτήρισε «εξαιρετικά καλή» τη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε, αλλά τόνισε ότι κάποια μέτρα δεν ήταν φιλικά προς την ανάπτυξη. 

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, περιορίστηκε να πει ότι δεν υπάρχει πλέον πρόγραμμα του Ταμείου στις τράπεζες και έτσι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες των συζητήσεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλά “κόκκινα” δάνεια ενώ τα κεφάλαια των τραπεζών στηρίζονται πολύ στον αναβαλλόμενο φόρο. Εκτίμησε ότι δεν είναι σωστή μια στρατηγική με βάση την οποία οι τράπεζες προσπαθούν για πολλά χρόνια σιγά σιγά να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, για να συμπληρώσει ότι «δεν έχω ιδέα» για τις συζητήσεις που γίνονται με τις ρυθμιστικές αρχές. 

Οι εμπορικές εντάσεις και η αβεβαιότητα αναφορικά με το Brexit είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κινδύνων για την ευρωζώνη, σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου. Επεσήμανε ότι το φρενάρισμα στην ανάπτυξη είναι σημαντικό σε Γερμανία και Ιταλία, με την τελευταία να καταγράφει σχεδόν μηδενική αύξηση του ΑΕΠ. Συνολικά για την ευρωζώνη αναμένεται ανάπτυξη μόνο 1,3% του ΑΕΠ και 1,5% του ΑΕΠ το 2020. Ζήτησε, τέλος, από χώρες που έχουν «δημοσιονομικό χώρο», όπως η Γερμανία, να τον αξιοποιήσουν αυξάνοντας τις δαπάνες ή μειώνοντας τους φόρους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο