LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2019 09:50

Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές όσο πιο αργά μπορεί (βίντεο)

Ο ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε ότι η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί.

Δημ. Κουτσούμπας - Καλημέρα Ελλάδα

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει, αυτή την φορά, την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία 4ετία που… τα έχει δει όλα, ενισχύοντας το ΚΚΕ» τόνισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «δεν εφαρμόζονται αυτά που λέει το ΚΚΕ», αναφέρθηκε στις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και έθεσε το ερώτημα: «Αυτά είναι ουτοπικά; Αυτά είναι που δεν γίνονται; Μα, αυτά είναι που πρέπει να γίνουν». Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια λαϊκή διακυβέρνηση με ένα πρόγραμμα για τα συμφέροντα του λαού, πρέπει να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» και κάλεσε τον λαό να αρχίσει να αλλάζει τους αρνητικούς γι' αυτόν συσχετισμούς. Επικαλέστηκε αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία το 74% του ελληνικού λαού αμφισβητεί ισχυρά την ΕΕ. Σε αυτό το 74% απευθυνόμαστε και του λέμε να ενισχύσει το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο, τόνισε.

Εκτίμησε ότι θέληση του Πρωθυπουργού είναι η εξάντληση της θητείας της Κυβέρνησης, «όχι τόσο για προεκλογικά οφέλη ή για λόγους που αφορούν στην οικονομία», λέγοντας: «δεν ξέρω αν έχει δεσμεύσεις σε Αμερικάνους, ΝΑΤΟ, ΕΕ να περάσει συμφωνίες για τα γεωστρατηγικά ζητήματα». Σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών για την περιοχή και εκτίμησε ότι αυτή τη σύγκρουση θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Ας σταματήσουν λίγο τους πανηγυρισμούς και γι’ αυτά που είπαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και ας κρατούν μικρό καλάθι. Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει δεχθεί να παίζει το ρόλο του εκπροσώπου του Τραμπ, των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην περιοχή για να τραβήξει την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν ωφελείται ούτε η Ελλάδα, ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά μας συμφέροντα με τέτοιου είδους συνεργασίες και με τέτοιου είδους συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Novartis - βουλή

Ερωτηθείς για τη Novartis, απάντησε ότι «είναι σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, όπως και τα άλλα που ακόμα είναι στην περίπτωση της σκανδαλολογίας περισσότερο και όχι της αποδεικτικής διαδικασίας». «Όλα πρέπει να ερευνηθούν είτε αφορούν Νεοδημοκράτες βουλευτές και Υπουργούς είτε του ΠΑΣΟΚ είτε αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν συγκεκριμένες ευθύνες ασκούν εξουσία, διαπραγματεύονται με επιχειρηματίες. Αν φύγει, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ζήτημα για τον νόμο που ψήφισε για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για την αύξηση της τιμής του φαρμάκου που το πληρώνουν εργαζόμενοι. Γιατί έχουν πολιτικές ευθύνες, δεν λέω ποινικές ευθύνες για να εξηγούμαστε» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αυτό το θέμα και άλλα ανάλογα που είναι υπαρκτά αξιοποιούνται και προεκλογικά «με εντάσεις, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί και το ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα και βρίσκουν αυτά τα θέματα (ως ζήτημα αντιπαράθεσης)». Υποστήριξε ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ στην Συνταγματική Αναθεώρηση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να εξετάζεται και το αδίκημα της απιστίας.

Ενέταξε και τις δηλώσεις Αθανασίου, και την αξιοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σχετική αντιπαράθεση, στις «νομικίστικες μούφες» που «βρήκαν για να κουκουλώσουν άλλα», χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να λένε πως τοποθετήθηκαν στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Συμφωνία των Πρεσπών - Σημαίες - Ελλάδα - Βόρεια Μακεδονία

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία δεν ψήφισε το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι η ουσία της αντίθεσης «δεν είναι και δεν ήταν ποτέ για το όνομα, αλλά γιατί η Συμφωνία έγινε με κατεύθυνση, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες ενέργειες των Αμερικάνων και στα Σκόπια και στην Ελλάδα. Και με πίεση από τη γερμανική πλευρά κυρίως, όχι για να επιλύσει ένα διμερές πρόβλημα, αλλά για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και να αποσπάσουν τα Δ. Βαλκάνια από την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας που έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή». Μέσα στην Συμφωνία, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «άφησαν σπέρματα αλυτρωτισμού, μόνο και μόνο για να τα αξιοποιήσουν όταν χρειαστεί όποιοι θέλουν και όποτε θέλουν. Θα τα έχουμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα τα επόμενα χρόνια».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο