LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2019 16:05

Τι “έβγαλε” η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εκκένωσαν υπο κατάληψη κτήρια. Δεκάδες προσαγωγές, εντοπισμός ποσοτήτων ναρκωτικών και συλλήψεις. Τι λένε Γεροβασίλη και ΝΔ.

Αστυνομία - υπό κατάληψη κτήρια - Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο κτήρια, τα οποία βρίσκεται στους αριθμούς 21 και 25 της οδού Τζαβέλλα, έπειτα από καταγγελία των ιδιοκτητών στις Αρχές.

Το επταώροφο κτήριο στην οδό Τζαβέλλα 25 τελούσε υπό κατάληψη από τις 15 Μαΐου 2018 και τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων του είχαν δώσει την ονομασία “Νέα Βαβυλώνα”.

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” και είπε πως είχε κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς οι καταληψίες αρνούνταν πεισματικά να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα υπό κατάληψη κτήριο, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

Προσήχθησαν συνολικά 102 άτομα, μεταξύ των οποίων και η 49χρονη Ελληνοαυστραλή η οποία είχε διαφύγει κατά την διάρκεια της επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη 4 Απριλίου.

Όπως έγινε γνωστό σε παράλληλη επιχείρηση σε σπίτι στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν τρία άτομα και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Αστυνομία - υπό κατάληψη κτήρια - Εξάρχεια

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι σε παράλληλη επιχείρηση (με αυτή στα δυο υπό κατάληψη κτίρια) που έγινε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Εξαρχείων, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-4-2019), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πλατεία Εξαρχείων, για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη των διακινητών.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών και γυναίκα ηλικίας 23 ετών.

Εξάρχεια - ναρκωτικά - κάνναβη

Από την έρευνα στην οικία, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1.750) γραμμαρίων και αναλυτικά:

-(188) συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -410- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση

-συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.340- γραμμαρίων

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

-χρηματικό ποσό -2.025- ευρώ

-(4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Εξάρχεια - ναρκωτικά - κάνναβη

Γεροβασίλη: Η ΕΛΑΣ δρα μεθοδικά και αποτελεσματικά

«Η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια.

«Ήταν μία ακόμα επιχείρηση σε συνέχεια προηγούμενης. Σας θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει εξάρθρωση μεγάλης σπείρας στα Εξάρχεια για διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και ναρκωτικών», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «ραδιόφωνο 247».

Όπως εξήγησε η ίδια, η Αστυνομία δρα μεθοδικά και οργανωμένα. Προηγείται μακρά παρακολούθηση για τη συλλογή πληροφοριών και οι επιχειρήσεις διεξάγονται όταν διασφαλίζεται το αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση για το σχολιασμό της αντιπολίτευσης, που ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «προεκλογικής εισόδου στα Εξάρχεια», η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε. «Όταν δε γίνεται επιχείρηση, ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όταν γίνεται επιχείρηση ψάχνουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι δεν θέλουν να υπάρχει θετική είδηση».

Πρόσθεσε δε, ότι «η αστυνομία συνεχώς ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της», επαναλαμβάνοντας ότι έχουν προηγηθεί πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Αστυνομία - υπό κατάληψη κτήρια - Εξάρχεια

ΝΔ: η ΕΛΑΣ μπορεί να κάνει τη δουλειά της αρκεί να την αφήσει η Κυβέρνηση

Το γραφείο τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας με τη σειρά του τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, «μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της.

Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

Το δεύτερο κτήριο, που βρίσκεται στον αριθμό 21 της οδού Τζαβέλλα, τελούσε υπό κατάληψη από τις 17 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένουΣήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια έχουν διακοπεί στο ρεύμα προς Πειραιά και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο