LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2019 12:54

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για Novartis

Η αναφορά Αθανασίου για τις μίζες που "άναψε φωτιές". Δεν θα παραγραφεί "η σκευωρία της Novartis", δήλωσε ο Βενιζέλος.

Novartis - κτίριο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση της Novartis.

Μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας, η οποία και θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους, βάζοντας στο «κάδρο» και το θέμα της παραγραφής μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι, «μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis.

Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν  παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου, αναφέρει ότι «η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες».

Μαξιμου: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν παραγραφή για το σκάνδαλο Novartis

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ως απάντηση σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρεται ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών, εν μέσω δικαστικών εξελίξεων στο σκάνδαλο Novartis.

Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών.

Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών».

Χαράλαμπος Αθανασίου

Αθανασίου: η μονταζιέρα του Μαξίμου απομόνωσε μια φράση μου

Ο κ. Αθανασίου, με αφορμή τις αναφορές που έλαβαν χώρα σχετικά με δήλωσή του στην ΕΡΤ, δήλωσε τα εξής:

Εκτός από τη θλίψη φαίνεται πως και το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη.

Η Κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας της πρωτοφανούς στα χρονικά σκευωρίας της υπόθεσης Novartis αλλά και της καταβαραθρώσεώς της δημοσκοπικά, πλέον τα παίζει όλα για όλα: μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν με τους κανόνες κοινής λογικής και τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς τους.

Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών.  

Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.  

Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι.  

Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της.  

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους.  

Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα που σκοπό έχουν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis, που χρησιμοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την Κυβέρνηση για να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και συνειδήσεις, και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας το επίμαχο ζήτημα, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι, «έχει γνωμοδοτήσει επ’ αυτού η Εξεταστική Επιτροπή της Novartis και η Βουλή όταν έστειλε στη Δικαιοσύνη το θέμα απαντώντας σε αυτό το ζήτημα.

Και ότι ήρθε από τη Δικαιοσύνη για να γίνει πάλι εδώ η συζήτηση δείχνει ότι αυτή η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη. Και σας απαντώ επί της ουσίας».

Βουλή - Βενιζέλος

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος σε γραπτή του ανακοίνωση επιτίθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην εφημερίδα «Αυγή» για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα «παραγραφής της σκευωρίας για τη Novartis» και προσθέτοντας μεταξύ άλλων.

«Η πολλή θλίψη για την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και όλο το γνωστό σύστημα. Μεθοδεύουμε, λένε, παραγραφή μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος! Γιατί να απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής τα θύματα της σκευωρίας τώρα μάλιστα  που η υπόθεση τίθεται και τυπικά στο αρχείο;».

«Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του κου Βενιζέλου ότι όποιος τολμά να ελέγξει το πολιτικό προσωπικό του παλιού καθεστώτος τελεί εσχάτη προδοσία», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, υπογραμμίζοντας ότι «παρόμοιες απόψεις εξέφραζαν στο παρελθόν οι βασιλιάδες της μεσαιωνικής Δύσης, οι Τσάροι, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο