LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2019 19:04

“Θύελλα” διαρκείας για την υπόθεση Novartis

Τι κατέθεσαν προστατευόμενοι μάρτυρες, τι απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ποιος ο ρόλος διαφημιστικής εταιρείας. Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση.

Λοβέρδος - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Novartis

«Φωτιές» έχει ανάψει η υπόθεση της Novartis, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να περνά στην αντεπίθεση μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, με την οποία καλείται ως ύποπτος για δωροληψία. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην Υπουργός Υγείας κάνει λόγο για επίορκους δικαστικούς και για στημένη υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικαστικές ενώσεις σηκώνουν το γάντι στις αιτιάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και  υπερασπίζονται τους χειρισμούς της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. 

«Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο κύριος Λοβέρδος να λέει ότι γενικά έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά όχι στους εισαγγελείς που έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή, γιατί αυτοί οι εισαγγελείς καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο τους. Αυτοί οι εισαγγελείς, είναι οι ίδιοι, που έθεσαν στο αρχείο τις υποθέσεις άλλων πολιτικών. Εδώ υπάρχει αντίφαση», ανέφερε στον Real Fm ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης. 

Προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι έλαβαν χώρα τηλεφωνικές συνομιλίες, ανταλλαγή mail και δια ζώσης επαφές του Ανδρέα Λοβέρδου με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή. Εκτιμούν ότι σκοπός ήταν ο χρηματισμός του για να ευνοήσει την φαρμακευτική εταιρεία στην κυκλοφορία ή την υπερτιμολόγηση φαρμάκων της.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι ούτε γνώριζε ούτε είχε καμία επαφή με τον κ. Φρουζή, παρά μόνο μία χειραψία στο πλαίσιο συνάντησης μαζί με εκπροσώπους άλλων φαρμακοβιομηχανιών. 

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει για χρήματα σε βαλίτσα, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Υπουργός. «Ακούστηκαν για 10 ανθρώπους και ήδη αυτές οι υποθέσεις με βαλίτσες αρχειοθετούνται. Ό,τι λένε είναι κατευθυνόμενο. Είναι ψέματα που δεν έχουν θέση στην μεταπολιτευτική μας ιστορία, παρά μόνο το προηγούμενο με τα περίφημα πάμπερς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Διαφημιστική εταιρεία "πλυντήριο" της Novartis;

Ως… πλυντήριο των παράνομων πληρωμών της Novartis, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται διαφημιστική εταιρεία που εξέδιδε εικονικά τιμολόγια. Σε χειρόγραφο σημείωμα του ιδιοκτήτη της εταιρείας υπάρχουν καταγεγραμμένα ποσά, ανάμεσα σε αυτά και το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ το οποίο προστατευόμενος μάρτυρας το συνδέει με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Novartis - κτίριο

«Συντηρείται μία συζήτηση βασισμένη σε ψέματα, μπούρδες και συκοφαντίες. Κακοποιοί είναι αυτοί, του κοινού ποινικού δικαίου», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλες οι αποφάσεις για την τιμολόγηση και την κυκλοφορία των φαρμάκων ελήφθησαν με ομόφωνες αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών του υπουργείου Υγείας και πως επί των ημερών του θεσπίστηκαν μέτρα που σταμάτησαν την αλόγιστη συνταγογράφηση που είχε οδηγήσει σε σπατάλη δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Φουντώνει” η πολιτική αντιπαράθεση 

Εν τω μεταξύ, φουντώνει μέρα με τη μέρα ο «πόλεμος» ανάμεσα σε Μαξίμου, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, πως «η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ κάλυψαν σε χρόνο μηδέν την απόσταση από την ένοχη αμηχανία, στην ακόμα πιο ένοχη εφαρμογή της συνταγής "φωνάζει ο κλέφτης". Όσο κι αν παίζουν τον παπά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη Δικαιοσύνη να φτάσει στο βάθος των πεπραγμένων τους». 

«Η κυβέρνηση επένδυσε σε αυτήν την ιστορία, έπαιξε κι έχασε…διότι δεν έχει κανένα όριο και κανένα αίσθημα ντροπής», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. 

Η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην έρευνα της δικαιοσύνης, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για φιάσκο. «Εφόσον είναι τόσο στημένο, ας πούμε με την εξέλιξη που έχει τώρα και φαίνεται ότι τέσσερις άνθρωποι μπορεί να μην έχουν εμπλοκή, αυτό ευνοεί την κυβέρνηση; Δεν θα μπορούσε αφού είναι τόσο στημένο να το αφήσει να είναι σε εκκρεμότητα να τελειώσουν οι εκλογές;», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Βουλή - Εξεταστική επιτροπή - Novartis

Από την πλευρά του, ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Real Fm, είπε πως «αποδεικνύεται ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα φιάσκο. Διότι άνθρακες ο θησαυρός από 10 επώνυμα πολιτικά πρόσωπα που επιχείρησαν να διασύρουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η υπόθεση καταλήγει στο να υποψιάζονται κάποιον, άντε και άλλον έναν όπως λένε οι φήμες». 

«Έχουν ανοίξει όλοι οι λογαριασμοί του κ. Λοβέρδου και δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Μόνος στόχος να μείνει μία αιωρούμενη λάσπη λίγο πριν τις εκλογές», σημείωσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Πάντως, τα υπόλοιπα κόμματα ζητούν να σταματήσουν οι επιθέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς. «Θα πρέπει και η αντιπολίτευση να αφήσει να διερευνηθεί η υπόθεση έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν νομίζω ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και ούτε μπορεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια, ούτε όμως από την κυβέρνηση πολιτική εκμετάλλευση μιας υπόθεσης», δήλωσε στον Real Fm ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επίσης μιλώντας στον Real Fm, είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιάση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάζει. Ή θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη ή δεν θέλουμε. Ας αφήσουμε τους δικαστές να μιλήσουν».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο