LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 17:34

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: “Μάχη” με πέτρες και βραστό λάδι μεταξύ των κρατουμένων

Οι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους. Πώς ξεκίνησε η ένταση. Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

φυλακή - φυλακές

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ των κρατουμένων οι οποίοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι επιδόθηκαν σε... πετροπόλεμο, ενώ έριξαν ακόμα και βραστό λάδι ο ένας στον άλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι απείλησαν τον διευθυντή του Λυκείου των φυλακών με μαχαίρι.

Οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών φέρονται να έκαναν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων- κυρίως Αλγερινών- και Αλβανών, κατά τη διάρκεια των οποίων πετούσαν πέτρες αλλά και πλακάκια και άλλα αντικείμενα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την επόμενη ημέρα, ένας Αλβανός κρατούμενος μαχαιρώθηκε στο πόδι από Βορειοαφρικνούς κρατούμενους σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, ενώ σήμερα τα επεισόδια γενικεύτηκαν.

Πάντως, από την πλευρά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις πληροφορίες. Σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση»! Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.

Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο