LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 15:51

Τσελίκ: βήμα-βήμα μετατρέπουμε την Αγία Σοφία σε τζαμί

Τα «πυρά» του στις ΗΠΑ έστρεψε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αναφορικά με την στάση τους έναντι Ελλάδας και Τουρκίας.

Τουρκία - Αγία Σοφία

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βρίσκεται και στην μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση του SIGMA TV για το αν η προεκλογική δέσμευση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την Αγία Σοφία θα υλοποιηθεί, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι, «για την Αγία Σοφία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο, όπως ισχύει σε όλα τα τζαμιά. Γιατί, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να πληρώνουμε είσοδο στην Αγία Σοφία και πάντα υπήρχαν –όπως ήταν φυσικό- αντιρρήσεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία», είπε.

Την ίδια ώρα, την Ελλάδα έφερε και πάλι ως επιχείρημα το βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στο θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Σε ερώτηση αν κόμισε κάποια νέα πρόταση ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στη Μόσχα, προκειμένου να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την στάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί απέναντι σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο θέμα των εξοπλισμών.

«Όσον αφορά στο θέμα του εμπάργκο που αναφέρθηκε, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άλλο ένα τρανό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών (που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ). Για παράδειγμα, και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα S-300 και τώρα που είναι να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S-400, γιατί ασκούνται πιέσεις μόνο σε εμάς, στην χώρα μου;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Η Eurostar συμβουλεύει τους πελάτες της να αναβάλουν το ταξίδι τους17:42Λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την εορταστική περίοδο17:28Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών17:14Λάρισα: 3χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη17:00Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε λιμάνια της Οδησσού16:44Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος "Πράσινα Ταξί"16:30Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη16:16Βόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)16:02Τρίκαλα: Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους15:48Βρετανία: Ακυρώθηκαν και αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια της Eurostar από και προς το Λονδίνο15:34Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιών15:20Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα15:06Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι14:52Πάτρα: Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά την μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας14:38Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο13:56Στον Παναθηναϊκό ο Κοντούρης έως το 202913:42Ποια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων13:28Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 202613:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο