LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 14:21

Πολιτική θύελλα για τη Novartis

Διαβιβάστηκέ στη Βουλή η δικογραφία, με το ερώτημα της άρσης ασυλίας για τον Λοβέρδο. Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση

Novartis - κτίριο

Στη Βουλή διαβιβάσθηκε σήμερα η δικογραφία που αφορά στη διερευνώμενη υπόθεση της Novartis, με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου, ώστε στη συνέχεια  οι εισαγγελείς Διαφθοράς να τον καλέσουν για κατάθεση ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινης πράξης  (ενδεχομένως δωροδοκίας) στο πλαίσιο της έρευνας που  διενεργούν για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην Υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Για πολιτική αλητεία έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρώτη του αντίδραση. «Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε», δήλωσε.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για την υπόθεση Novartis, «μιας υπόθεσης που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας αυτού του καθεστώτος», ότι αποτελούν τους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών.

«Οι ίδιοι», συνέχισε,  «που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες».

Ως τη  μεγαλύτερη σκευωρία που έζησε ο τόπος χαρακτηρίζει η ΝΔ την υπόθεση Novartis μετά και τις χθεσινές εξελίξεις. Σε ανακοίνωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη τονίζει πως «πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» προσθέτοντας πως «έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα  στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν» καταλήγει στη δήλωσή της η κα Ζαχαράκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσιούτσιας, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και μεθοδεύσεις. «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός στόχος για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στοχοποιηθεί. Έχει στοχοποιηθεί πολιτικά. Δεν τον αγγίζουν αυτά.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτές τις αθλιότητες της σημερινής κυβέρνησης εναντίον πολιτικού αντιπάλου δεν έχουν ξαναγίνει. Η προσφορά στην δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν οι συνωμότες και οι σκευωροί στο σκαμνί και να πούνε ποιος, πότε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως «δεν έχει βρεθεί ούτε φράγκο σε κανένα» από τα 10 πολιτικά πρόσωπα και έκανε λόγο για «σχεδόν χυδαία μεθόδευση».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Κυβέρνηση κινήθηκε με στόχο να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους», τόνισε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σχολιάζει ότι «όσο σημαντικό είναι να διαλευκανθούν όλα τα σκάνδαλα και να μη μείνει κανείς ατιμώρητος, άλλο τόσο σημαντικό είναι ο λαός να γυρίσει την πλάτη στη γνωστή σκανδαλολογία, που επιλέγεται προεκλογικά, για να κρύψει την ταύτιση των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σε μια βάρβαρη πολιτική, που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, τη φτώχεια, αλλά και τη διαφθορά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε σχετικά, «ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξουν ξανά τα λεξικά και να μάθουν τι σημαίνει Δικαιοσύνη. Να πάψουν να παρεμβαίνουν, να πάψουν να πιέζουν, να πάψουν τα προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της. Το σκάνδαλο Novartis πρέπει να διαλευκανθεί. Όχι όπως συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όπως συμφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά και κομματικά παιχνίδια σας. Σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις πιθανόν και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος το λόγο έχει ο φυσικός δικαστής και οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλάνε. Η υπόθεση Novartis πρέπει να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να κρίνει για την αθωότητα ή την ενοχή των κατηγορουμένων. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και το ποιοι τον οδήγησαν στην τραγωδία της χρεοκοπίας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης. 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο