LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 12:15

Προφυλακισμένος δικηγόρος για τη Μαφία των Φυλακών: ζούσα με το φόβο ότι θα με σκοτώσουν

Ο προφυλακισθείς δικηγόρος, υποστηρίζει ότι, «συμφωνήσαμε με τον Φλώρο ότι αν σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου».

Φυλακές Κορυδαλλού

Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ο 65χρονος δικηγόρος - και σήμερα προφυλακισμένος για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» - δέχθηκε ένοπλη δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο ιατροδικαστής έγραψε τότε στην έκθεσή του ότι μόλις για ένα με δυο εκατοστά η σφαίρα που πέρασε στην κάτω γνάθο, διέσχισε το κεφάλι και βγήκε από την πίσω πλευρά του τραχήλου, δεν στάθηκε μοιραία για τον γνωστό δικηγόρο.

Τρία χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2017, και ενώ για την απόπειρα αυτή ετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο ο Αριστείδης Φλώρος ως ηθικός αυτουργός ο δικηγόρος αποφασίζει να μην πάει στη δίκη για την απόπειρα κατά της ίδιας του της ζωής και εξηγεί τους λόγους σε email προς τους συνηγόρους του.

Στην ηλεκτρονική επιστολή, την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Aν είχατε δει τους εκτελεστές να πετάγονται με προτεταμένα τα όπλα από τις φυλλωσιές και να σας πυροβολούν, αν έπρεπε να οδηγήσετε αιμόφυρτος το αυτοκίνητό σας μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο για να σταματήσουν την αιμορραγία που πλημμύρισε το αυτοκίνητο, αν είχατε ζήσει 2,5 χρόνια με τη συνοδεία αστυνομικών, αν φεύγοντας από το σπίτι σας ή το γραφείο σας ψάχνατε γύρω γύρω για φονιάδες που μπορεί να σας παραφύλαγαν, αν ακούγατε τις λεπτομέρειες ανάθεσης του εναντίον μου συμβολαίου από τον Φλώρο στον απότακτο αστυνομικό και σε ένα πολιτικό πρόσωπο… Και κυρίως αν βιώνατε την αγωνία και το φόβο των παιδιών σας για την ζωή σας».

Όπως εξηγούσε τον Σεπτέμβριο του 2017 σε αυτήν του την επιστολή προς τους 3 συνηγόρους του, ο φόβος που ζούσε για δυόμισι χρόνια μήπως τον εκτελέσουν, ήταν και ο λόγος που ο  προφυλακισθείς κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών» αποφάσισε να συναντηθεί με τον Αριστείδη Φλώρο σε δωμάτιο του ισογείου του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να κάνουν μια ιδιότυπη συμφωνία: «…Συμφωνήσαμε με τον Φλώρο ότι εγώ μεν θα σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, εκείνος δε δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου». 

Ο Θέμης Σοφός, ο οποίος ως δικηγόρος τότε του 65χρονου, ήταν παρών στην συνάντηση των δυο ανδρών στις φυλακές, ανέφερε «Στο τέλος της συζήτησης ο 65χρονος σηκώθηκε και του είπε 'εγώ δεν θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα' και του λέει και ο Φλώρος 'ούτε εγώ'. Τα βρήκαν μπροστά μου».

Στην πολυσέλιδη ηλεκτρονική επιστολή του ο 65χρονος δικηγόρος περιγράφει στους συνηγόρους του τον νεαρό κατηγορούμενο που αντίκρυσε σε εκείνη την επίμαχη συνάντηση στο Ψυχιατρείο των φυλακών: «… έχω απέναντί μου έναν ηλίθιο εγκληματία, με ψυχοσύνθεση ναρκίσσου, ο οποίος πιστεύει ότι είναι μια εγκληματική μεγαλοφυΐα, κάτι μεταξύ του Λάκι Λουτσιάνο και του Αλ Καπόνε που μπορεί να αποφεύγει τις συνέπειες των εγκληματικών του πράξεων εξαγοράζοντας και απειλώντας όποιον του στέκεται εμπόδιο.»

Στο επίμαχο mail που στάλθηκε πριν από ένα χρόνο, ο 65χρονος από τότε έδινε μια άλλη εκδοχή αναφορικά με τους ισχυρισμούς Φλώρου ότι συνήγοροι του 65χρονου φέρονται να του ζητούσαν 2εκατ ευρώ, προκειμένου ο δικηγόρος να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Στο mail του ο γνωστός δικηγόρος μιλά από την πλευρά του για το πόσο των 200.000 ευρώ, ποσό που ισχυρίζεται ότι προτάθηκε εν αγνοία του από την πλευρά του Φλώρου για να οδηγηθεί σε συμβιβασμό η υπόθεση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο