LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 06:34

Βρετανία: βασιλική έγκριση στο νομοσχέδιο για παράταση του Brexit

Στόχος η αποφυγή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Brexit

Το νομοσχέδιο για την παράταση της διαδικασίας του Brexit, με στόχο την αποφυγή αποχώρησης χωρίς συμφωνία, έλαβε βασιλική έγκριση και είναι πλέον νόμος του κράτους, αφού εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στην Βουλή των Λόρδων ολοκληρώθηκε η τρίτη ανάγνωση (κατ’ άρθρον) του νομοσχεδίου που εκκρεμούσε από την Παρασκευή. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου οι βουλευτές το ενέκριναν.

Η επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων του Συντηρητικού κόμματος στο κοινοβούλιο Άντρεα Λίντσομ είχε δηλώσει ότι η Κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο και θα προγραμματίσει χρόνο για συζήτηση την Τρίτη, εάν λάμβανε βασιλική έγκριση, αλλά χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι το κοινοβούλιο εξέτασε για πρώτη φορά το νομοσχέδιο την προηγούμενη Τρίτη και είχε μόλις ώρες να το συζητήσει λεπτομερώς και στα δύο σώματα.

Κατά τον νόμο, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καλείται να επιδιώξει παράταση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας κατά τρόπο που θα αποκλείει την προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, από ατύχημα, κατά λάθος ή εσκεμμένα.

Η βουλευτής των Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, που είχε την πρωτοβουλία για την κατάρτιση και την υποβολή του νομοσχεδίου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η έγκρισή του πρέπει να ερμηνευτεί ως υποστήριξη προς την Πρωθυπουργό να κλείσει μία συμφωνία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο