LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2019 16:36

Μετρά τις πληγές της η Κρήτη μετά τη θεομηνία

Ποια κονδύλια πήραν το “πράσινο φως” για την αποκατάσταση των ζημιών μετά τις σχετικές αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Κρήτη - πλημμύρες - drone

Τα σημάδια που άφησε πίσω της η Θεομηνία στην Κρήτη σοκάρουν και οι πληγές σε υποδομές, επιχειρήσεις, σπίτια και καλλιέργειες είναι τεράστιες.

Οι εικόνες από αέρος δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Το οδικό δίκτυο λόγω των κατολισθήσεων είναι λαβωμένο με τις αρχές να δίνουν μάχη για την αποκατάστασή του.

Αλλά και το δίκτυο ύδρευσης έχει εκτεταμένες βλάβες με τα συνεργεία του δήμου να δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Την ίδια ώρα υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ  να βρίσκονται στο δρόμο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στην πόλη της Σητείας, εντονότερα είναι τα προβλήματα στα σημεία που εκτονώνονται οι ξεροπόταμοι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης αλλά και δυτικά προς την περιοχή Λιβάδια.

Η υπερχείλιση του Παντέλη ποταμού έφερε τα ορμητικά νερά μέσα σε σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Καλλιέργειες κηπευτικών αλλά και ελαιώνες πλημμύρισαν, ενώ η ορμητικότητα του νερού κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι της παραλίας.

Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών αγγίζει τα 92 εκατομμύρια ευρώ.

Έπειτα από τις σχετικές αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν, κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, προχώρησαν στην τεκμηρίωση και την κατάρτιση των προϋπολογισμών για τις αποκαταστάσεις των υποδομών και συνέταξαν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία.

Έπειτα από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, για τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου του 2019, εγκρίθηκαν έργα αποκατάστασης ύψους 91.755.364 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί:

  • 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου
  • 2,5 + 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου
  • 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων
  • 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων
  • 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά
  • 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου
  • 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου
  • 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
  • 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης
  • 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ

Για τη θεομηνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 6 Απριλίου, υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία του Υπουργού Υποδομών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τους Δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Βιάννου και Φαιστού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές με την ολοκλήρωση των φαινομένων.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΠαρασκευήΧθες 16:33 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο