LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2019 16:36

Μετρά τις πληγές της η Κρήτη μετά τη θεομηνία

Ποια κονδύλια πήραν το “πράσινο φως” για την αποκατάσταση των ζημιών μετά τις σχετικές αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Κρήτη - πλημμύρες - drone

Τα σημάδια που άφησε πίσω της η Θεομηνία στην Κρήτη σοκάρουν και οι πληγές σε υποδομές, επιχειρήσεις, σπίτια και καλλιέργειες είναι τεράστιες.

Οι εικόνες από αέρος δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Το οδικό δίκτυο λόγω των κατολισθήσεων είναι λαβωμένο με τις αρχές να δίνουν μάχη για την αποκατάστασή του.

Αλλά και το δίκτυο ύδρευσης έχει εκτεταμένες βλάβες με τα συνεργεία του δήμου να δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Την ίδια ώρα υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ  να βρίσκονται στο δρόμο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στην πόλη της Σητείας, εντονότερα είναι τα προβλήματα στα σημεία που εκτονώνονται οι ξεροπόταμοι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης αλλά και δυτικά προς την περιοχή Λιβάδια.

Η υπερχείλιση του Παντέλη ποταμού έφερε τα ορμητικά νερά μέσα σε σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Καλλιέργειες κηπευτικών αλλά και ελαιώνες πλημμύρισαν, ενώ η ορμητικότητα του νερού κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι της παραλίας.

Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών αγγίζει τα 92 εκατομμύρια ευρώ.

Έπειτα από τις σχετικές αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν, κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, προχώρησαν στην τεκμηρίωση και την κατάρτιση των προϋπολογισμών για τις αποκαταστάσεις των υποδομών και συνέταξαν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία.

Έπειτα από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, για τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου του 2019, εγκρίθηκαν έργα αποκατάστασης ύψους 91.755.364 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί:

  • 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου
  • 2,5 + 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου
  • 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων
  • 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων
  • 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά
  • 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου
  • 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου
  • 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
  • 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης
  • 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ

Για τη θεομηνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 6 Απριλίου, υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία του Υπουργού Υποδομών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τους Δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Βιάννου και Φαιστού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές με την ολοκλήρωση των φαινομένων.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο