LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2019 14:03

Σε χαμηλό 13 ετών οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου

Πως βλέπουν ξένοι οίκοι τα ελληνικά "χαρτιά" και ποιες εκτιμήεις κάνουν για την πορεία της οικονομίας μας.

Νομίσματα - ομόλογα - διάγραμμα

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο δεκατριών και πλέον ετών σήμερα, καθώς τα ενθαρρυντικά πρωτοσέλιδα και οι μηδενικές αποδόσεις των γερμανικών δεκαετών ομολόγων (bunds) ώθησαν τους επενδυτές σε επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο.

Η απόδοση των ελληνικών 10ετών τίτλων υποχώρησε κάτω από το όριο του 3,5% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2006. Στις 12.15 (ώρα Ελλάδας), είχε μειωθεί κατά 6,7 μονάδες βάσης και διαμορφωνόταν στο 3,477%.

Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν τώρα μικρότερα spreads (διαφορές στις αποδόσεις τους σε σχέση με εκείνες των γερμανικών ομολόγων). Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πιο έντονο στην ελληνική αγορά ομολόγων, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψή της από την κρίση χρέους.

Την Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να παραχωρήσουν περί το 1 δις ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Επιπλέον, αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα σχεδιάζει και άλλη έξοδο στις αγορές ομολόγων τους επόμενους μήνες για να αποπληρώσει ακριβά δάνεια, ύψους έως και 4 δις ευρώ, που είχε πάρει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Μας αρέσει το αφήγημα της Ελλάδας και επιπλέον παίρνει κανείς μία απόδοση 350 μονάδων βάσης σε σχέση με αυτή της Γερμανίας, που είναι πολύ ευνοϊκή», δήλωσε ο επικεφαλής διεθνών επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της JP Morgan Asset Management, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο.

 Ο ίδιος είπε ότι το ταμείο επενδύει στην Ελλάδα εδώ και περίπου ένα χρόνο και ότι βλέπει αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς και στα καλυμμένα ομόλογα που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες. «Υπάρχουν πιθανόν ακόμη ζητήματα για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι σε δημόσιους πιστωτές, κάτι που μας καθησυχάζει», σημείωσε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι με διαφορά μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας είναι τα ταμεία διάσωσης της Ευρωζώνης ESM και EFSF.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο