LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2019 08:51

Στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin o Νίκος Παππάς

«Η Ελλάδα διαψεύδει όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες του διαστήματος», τόνισε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Νίκος Παππάς - Κολοράντο - ΗΠΑ - 35ο Space Symbosium

Επίσκεψη στο Κολοράντο των ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του 35ου Space Symbosium.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, η οποία είχε αναλάβει τη κατασκευή του δορυφόρου Hellas Sat 4 που εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019. Ο Έλληνας Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαδικασία τροχιοδρόμησης του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην τελική του τροχιακή θέση. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η ενεργοποίηση της λειτουργίας του Hellas Sat 4 θα επιτρέψει στην χώρα μας να ενεργοποιήσει και να κατοχυρώσει νέες ραδιοσυχνότητες, μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αυξήσει και θα διασφαλίσει τα ελληνικά δικαιώματα στο διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η χώρα μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες του διαστήματος.

«Η Ελλάδα, με δύο δορυφόρους στην ελληνική τροχιακή θέση, διαψεύδει παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος. Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους, ενώ κινδυνεύαμε να χάσουμε την ελληνική τροχιακή θέση. Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο που αφορά την τεχνολογική αιχμή» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ανέφερε ότι «με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών (τροχιοδρόμησης και τελικών δοκιμών εκπομπής) θα παραδώσουμε, τον ερχόμενο Ιούλιο, στο ελληνικό Δημόσιο τους αναμεταδότες, που έχουμε συμφωνήσει να παραχωρήσουμε, για χρήση από την Πολιτεία».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Γεώργιος Μαντζούρης, και ο ειδικός σύμβουλος του κ. Παππά, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο