LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2019 18:51

Τον σκότωσε ελέφαντας, τον έφαγαν λιοντάρια!

Αμέλησε τις οδηγίες των Αρχών και τους νόμους και πήγε να κυνηγήσει παράνομα ρινόκερους. Τι άφησαν πίσω τους τα λιοντάρια.

λαθροκυνηγός - πάρκο - Ν. Αφρική

Ένας άνδρας που φέρεται να είχε πάει σε πάρκο της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσει παράνομα ρινόκερους, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από ελέφαντες, ενώ λιοντάρια έφαγαν τη σορό του.

Αξιωματούχοι της περιοχής είπαν πως σύμφωνα με την οικογένεια του άνδρα, ήταν λαθροκυνηγός ρινόκερων. Ο φίλος του, με τον οποίον είχαν πάει μαζί στο πάρκο, ειδοποίησε την οικογένειά του την περασμένη Πέμπτη και τους είπε πως ο άνθρωπός τους σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα.

Όταν οι Αρχές πήγαν να ερευνήσουν την περιοχή του πάρκου, για να βρουν τον νεκρό, δεν κατάφεραν να βρουν το πτώμα του.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εντόπισαν, ωστόσο, στο σημείο ό,τι είχε απομείνει από τον άνδρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου, «στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος υποδεικνύουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τον νεκρό, αφήνοντας πίσω το κεφάλι και το παντελόνι του».

λαθροκυνηγός - πάρκο - Ν. Αφρική

Τέσσερις από τους συντρόφους του νεκρού συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως εξήγησε υπεύθυνος του πάρκου, «η είσοδος στο Εθνικό Πάρκο Kruger είναι παράνομη, ενώ δεν είναι σοφό να μπαίνει κάποιος πεζός, αφού υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και αυτό το περιστατικό είναι η απόδειξη».

Kruger National Park

Άλλωστε, μόλις δύο μέρες πριν από το περιστατικό, δύο φύλακες του πάρκου δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από έναν ελέφαντα, κατά τη διάρκεια τυπικής περιπολίας.

Το περίπου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων πάρκο είναι ένα από τα διασημότερα του κόσμου και εκεί βρίσκονται εκατοντάδες άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ρινόκεροι, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και βουβάλια.

λαθροκυνηγός - πάρκο - Ν. Αφρική

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Αφρικής, μόνο το 2018 καταγράφηκαν 769 περιστατικά λαθροθηρίας ρινόκερων, τα 421 εκ των οποίων στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Την ίδια χρονιά συνελήφθησαν πάνω από 360 λαθροκυνηγοί ρινόκερων και 36 έμποροι.

Τα κέρατα του ρινόκερου είναι ο στόχος της παράνομης δράσης, καθώς πωλούνται στη μαύρη αγορά της Ασίας, όπου έχουν φαρμακευτική αξία.

Σε μία κατάσχεση ρεκόρ, ως προς το μέγεθός της, οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ βρήκαν 82,5 εκατομμύρια κιλά κέρατα ρινόκερου από τη Νότια Αφρική, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος για τη σύλληψη του Βασίλη Μπέτση07:53Το Λούβρο διαψεύδει ότι προσέγγισε ισραηλινή εταιρεία για να διεξάγει έρευνα για την κλοπή07:39Ωνάσειο Νοσοκομείο: Ένα νοσοκομείο για όλους07:25Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή, για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη07:11Έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου06:58Μεγάλη του Γένους Σχολή: Διάψευση των δημοσιευμάτων για το κλείσιμο της06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Οκτωβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:15Τροχαίο δυστύχημα στο Παλαιό Φάληρο23:59Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 37χρονος που άρπαζε χρυσαφικά από πεζούς κινούμενος με ποδήλατο23:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 14χρονη στην Αμμουδάρα23:33Ιταλία – φονική επίθεση σε πούλμαν ομάδας μπάσκετ: Συλλήψεις από τον χώρο της άκρας δεξιάς23:19Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί εάν παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός23:06UEFA Europa League: Φέγενορντ – Παναθηναϊκός την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 22:0022:52Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Γαλλία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στα βόρεια του Παρισιού (βίντεο)22:39Σισέ σε Μπενίτεθ: Φέρε την ομάδα μας εκεί που αξίζει - Πανάθα μόνο!22:25Λισαβόνα: Το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια ήταν "εκτός προδιαγραφών"22:12Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε από την Χαμάς ακόμη μια σορό ομήρου21:58Γαλλία: Ο Μακρόν δέχθηκε τον Σαρκοζί στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή21:45Παρίσι - Λούβρο: Το χρονικό της "κλοπής της δεκαετίας"21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο