LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2019 18:31

“Κλείδωσε” η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Με συνάντηση των αρχηγών των δύο κομμάτων, αλλά και αντιπροσώπων τους «σφραγίστηκε» η συνεργασία. Οι πρώτες δηλώσεις και οι αποχωρήσεις.

Τσίπρας - Θεοχαρόπουλος - ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία».

Αυτό σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, στο γραφείο του στη Βουλή.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Θ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επίσης σημείωσε: «κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος», για να προσθέσει ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας».

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

«Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας», είπε και υπογράμμισε: «Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συμμετείχαν και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον Θ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Τσίπρας - Θεοχαρόπουλος - ΔΗΜΑΡ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

Επιπλέον, η συνάντηση έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Διαφωνία και αποχωρήσεις

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρεςΣήμερα 11:02 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα πολλαπλασιάζονται και αγρότες και κτηνοτρόφοι οργανώνουν νέες δράσεις και αποκλεισμούς κομβικών σημείων.

Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧΣήμερα 13:51 | Ειδήσεις

Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές ενώ βοήθεια μπορεί να παρέχουν και τοπικές κάμερες ασφαλείας.

Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο 37χρονος, στην μάνδρα του οποίου βρέθηκαν τα ΙΧ, συνελήφθη, ενώ είναι επίσης γνωστός τις Αρχές, καθώς, όταν ήταν ανήλικος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 11χρονο και τον εγκατέλειψε12:44Champions League - Ολυμπιακός: Στην Αστάνα για το "διπλό"12:30Χολαργός: Προκλητική απάντηση στα social από τον νεαρό που επιτέθηκε στον 14χρονο12:16Άγριος ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες12:02Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρες11:48Συνολικά 67 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2025 - Σχεδόν οι μισοί στη Γάζα11:34Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε είσοδο πολυκατοικίας11:20Καματερό: Βίντεο ντοκουμέντο με 48χρονο που κυνήγαγε μαθήτριες κρατώντας μαχαίρι11:06Πέτρος Φιλιππίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1: Είμαι άστεγος, έχω καταστραφεί οικονομικά10:52Άνοιξε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου – Αποχωρούν οι αγρότες10:38Πέντε συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο