LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2019 18:31

“Κλείδωσε” η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Με συνάντηση των αρχηγών των δύο κομμάτων, αλλά και αντιπροσώπων τους «σφραγίστηκε» η συνεργασία. Οι πρώτες δηλώσεις και οι αποχωρήσεις.

Τσίπρας - Θεοχαρόπουλος - ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία».

Αυτό σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, στο γραφείο του στη Βουλή.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Θ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επίσης σημείωσε: «κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος», για να προσθέσει ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας».

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

«Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας», είπε και υπογράμμισε: «Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συμμετείχαν και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον Θ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Τσίπρας - Θεοχαρόπουλος - ΔΗΜΑΡ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

Τσίπρας  - ΔΗΜΑΡ - tweets

Επιπλέον, η συνάντηση έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Διαφωνία και αποχωρήσεις

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Βαρδούσια: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση των σορών των ορειβατώνΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή 30 ανδρών της Πυροσβεστικής και ελικόπτερο.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρδούσια: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση των σορών των ορειβατών10:36Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επιστρέφει στη δράση με τους Μπακς στο Σικάγο10:22The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε10:08Λαβρόφ: Νόμιμος στόχος ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Ανέτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες09:54Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο