LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2019 09:47

Με στεφάνια από την Ελλάδα η στέψη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Κλαδιά από ελιές της Ελλάδας θα περιέχουν τα χρυσά στεφάνια που θα μπουν στα κεφάλια των νικητών του μαραθωνίου.

Στεφάνια - Ελλάδα - νικητές - Μαραθώνιου της Βοστώνης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη σε συνεργασία με την ελληνοαμερικανική οργάνωση Alpha Omega, διοργάνωσε στις 11 Απριλίου Τελετή Απονομής Στεφάνων για τους νικητές του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Η τελετή έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης παρουσία του Δημάρχου Βοστώνης Martin Walsh, των εκπροσώπων του προξενικού σώματος, εκλεγμένων πολιτειακών γερουσιαστών και βουλευτών και του πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιχάλη Δουκάκη.

O Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, παρουσίασε στην Αθλητική Ομοσπονδία της Βοστώνης, στεφάνια από κλαδιά ελιάς τα οποία θα στέψουν τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Από το 1984, το Προξενείο σε συνεργασία με την οργάνωση Alpha Omega δωρίζει στεφάνια από αληθινά κλαδιά ελιάς που προέρχονται από την Πόλη του Μαραθώνα και κατόπιν επιχρυσώνονται, για να στέψουν τους νικητές του αγώνα, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση της Κλασικής Ελλάδας στη Βοστώνη, που είναι γνωστή και ως "η Αθήνα της Αμερικής".

"Αυτά τα στεφάνια συνδέουν τη Βοστώνη με την Ελλάδα και το Μαραθώνιο της Βοστώνης με τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα" δήλωσε ο κ. Ευθυμίου.

Στεφάνια - Ελλάδα - νικητές - Μαραθώνιου της Βοστώνης


Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία του Μαραθώνιου της Βοστώνης

Στην Τελετή των Στεφανιών βραβεύτηκαν, επίσης, 12 μαθητές που επιλέχθηκαν μεταξύ 1.000 μαθητών από το Ashland Middle School, το Hopkinton Middle School, την Boston Latin Academy, και το O'Bryant School of Science & Math που είναι σχολεία περιοχών μέσα από τις οποίες διέρχεται ο μαραθώνιος της Βοστώνης. Οι μαθητές είναι οι νικητές διαγωνισμού έκθεσης για την ιστορική σημασία της Μάχης του Μαραθώνα και τη συμβολή της στη διαφύλαξη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και της ελευθερίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της "Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας του Μαραθώνιου της Βοστώνης" μιας συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων (Alpha Omega Council, 26.2 Foundation, Examined Life, BU Philhellenes κ.α.), που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη. Η Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία του Μαραθωνίου της Βοστώνης προωθεί την κλασική εκπαίδευση και την καλλιέργεια δημοκρατικής αγωγής μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών σε σχολεία, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών στο Κυβερνείο και στη Γερουσία της Μασαχουσέτης και επισκέψεις μαθητών στην ελληνική πτέρυγα του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο