LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2019 07:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις

«Καμία αμφιβολία» για την ανταλλαγή, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Νέο αίτημα για εκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη OPEN

Το «γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως κάθε μέρα που περνά τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα προσθέτοντας πως μόνο έτσι θα πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και κληθείς να θέσει τον πήχη των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον στόχο του για τις εκλογές λέγοντας πως «είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές». «Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο "τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση", αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, "δεν αντέχουμε άλλο" διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, "πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη". Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι' αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για υποκρισία αλλά και θράσος του Αλέξη Τσίπρα, να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.

«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και θύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που οδήγησε στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς που «σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως αυτή «προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» προσθέτοντας ότι βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ σε αυτή τη συγκυρία. Μάλιστα επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις» απάντησε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό» προσθέτοντας ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους».

«Θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη "επιτυχία" της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία» είπε.

Απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά για τη φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της Δεξιάς, ο κ. Μητσοτάκης ήταν οξύς λέγοντας πως: «η παλινόρθωση της Δεξιάς ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν κι εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική».

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη OPEN

Σε ό,τι δε αφορά μάλιστα την άποψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ μόνο αν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε 4 χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες ανεξαρτήτως, όπως είπε, της κομματικής τους προτίμησης. «Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα, εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Τέλος σε ερώτηση για το brain drain ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε έναν στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου. «Έγραψε ένα τραγούδι, πριν από 25 χρόνια. "Τα καράβια μου καίω". Και μέσα στους στίχους λέει κάπου "από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα, ώσπου να 'βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ". Αυτός ο στίχος κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά, ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό είναι το σχέδιο μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Τα πιο πολλά λόγια που ακούω από ηλικιωμένους ανθρώπους, δεν είναι για τη σύνταξή τους. Με ρωτάνε, "τι θα κάνεις για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, να μη φύγουν από την Ελλάδα". Αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερό μου μέλημα. Η επόμενη γενιά από εμάς, από μένα, η γενιά των παιδιών μου, ενδεχομένως. Γι' αυτούς δουλεύουμε. Και το σχέδιο της επόμενης μέρας σ' αυτούς απευθύνεται, ώστε να μην είναι μόνο από πείσμα και τρέλα η παρουσία μας στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιδράσεις κομμάτων για την συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του, και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο Novartis δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων. Με αυτήν την ακραία λαϊκιστική, εθνικιστική και συνωμοσιολογική του αναφορά, που θα ζήλευαν ο Όρμπαν και Σαλβινι, ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Όχι επειδή κανείς πιστεύει αυτές τις ανοησίες, αλλά επειδή δείχνει το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας, μιας αντιπολίτευσης που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Τον καλούμε, ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές, να πει και ποιοι από τους Ευρωπαίους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμμετείχαν σε αυτήν την συναλλαγή. Και, βέβαια, αν θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ποντίκι που βρυχάται».

Το Κίνημα Αλλαγής από την πλευρά του αναφέρει «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ 2004-09 που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Που αντί για επανίδρυση του Κράτους, οδήγησε στη διάλυση. Δεν έχει πει μια λέξη για την Καραμανλική συνιστώσα που στηρίζει και σήμερα την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Επιμένει στην πολιτική που οδηγεί στην ασυδοσία της αγοράς και στην απαξίωση της εργασίας. Επιμένει στις περικοπές στο κοινωνικό κράτος. Ανήκει στους βαθιά συντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής δεξιάς. Έτσι εκφράζει τις πιο παρωχημένες και ρετρό πολιτικές της παλαιάς δεξιάς. Όχι πια, άλλο δεξιά το τιμόνι στη χώρα κ. Μητσοτάκη».

Η εκπροσώπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη σε δήλωση της αναφέρει «επιμένει ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπίζεται τις μεταγραφές εν ενέργεια βουλευτών σε άλλα κόμματα! Μπορεί το 80% των Ελλήνων να θεωρεί αντιδημοκρατική αυτή την πρακτική, ο αρχηγός της ΝΔ όμως λέει ότι μπορεί ένας βουλευτής να αλλάζει έδρανο στη Βουλή, αρκεί να καταλήγει στο δικό του κόμμα! Η έκπληξή μας είναι διπλή γιατί στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί για πολιτική εξαγορά τους βουλευτές που προχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία του κ. Τσίπρα. Επιμένει, δηλαδή, στο παράδοξο: οι μεταγραφές βουλευτών στον Σύριζα είναι εξαγορά και συναλλαγή - οι μεταγραφές βουλευτών στην ΝΔ είναι δικαίωμα! Εμείς θα επιμείνουμε. Η πρακτική του κ. Μητσοτάκη, της κ. Γεννηματά και του κ. Τσίπρα να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Και έχουν δημιουργήσει όχι μόνο μια κυβέρνηση «κουρελού» αλλά και ένα κοινοβούλιο "κουρελού"».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε δήλωση του αναφέρει «Ο πρωθυπουργός των δημοσκοπήσεων με το ασήκωτο για τους δικούς του ώμους όνομα, επιτίθεται καθημερινά στην αλήθεια. Με σημαία τις απολύσεις, που υπέγραφε άλλωστε ως υπουργός και οπαδός ενός ασφαλιστικού συστήματος για λίγους, τύπου Πινοσέτ, μας προτείνει τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό του σαν λύση στα προβλήματά μας. Κι ακόμη περισσότερο μας δηλώνει ότι το ισχυρό του πλεονέκτημα είναι η… οικονομία, τη στιγμή που δεν μπορεί να συμμαζέψει το καταχρεωμένο κόμμα του και να αποπληρώσει τα ανεξόφλητα δάνειά του. Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους σωτήρες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο