LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2019 06:46

Δεκάδες κουκουλοφόροι στην επίθεση κατά Λιμενικών στα Εξάρχεια

Δύο Λιμενικοί στο νοσοκομείο και προβληματισμός από το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά.

λιμενικοί - κουκουλοφόροι

(φωτογραφία αρχείου)

«Απρόκλητη επίθεση» από περίπου 50 άτομα, αρκετά εκ των οποίων «έφεραν οπλισμό» και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους δέχθηκε χθες βράδυ στα Εξάρχεια κλιμάκιο οκτώ ανδρών του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε οικία της περιοχής παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Τα δύο στελέχη μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η έρευνα των λιμενικών στο οίκημα στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του Σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος τους έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Μέτρα προστασίας ζητούν οι δικαστικές ενώσεις

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας τους ζητούν οι Εισαγγελείς μετά το χθεσινό περιστατικό στα Εξάρχεια, αναφέροντας «εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

  • λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες  αυξημένης επικινδυνότητας,
  • αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».
Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της αναφέρει «η χθεσινή οργανωμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως στόχο την αποτροπή νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες απαιτώντας πλέον ένοπλα την μη εφαρμογή του νόμου. Αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους».

Εντονες πολιτικές αντιδράσεις

«Η χθεσινή επίθεση κατά αντρών του Λιμενικού αλλά και κατά εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για μια ακόμα φορά το άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως τις σχέσεις αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικό κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής. Η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας έτσι ώστε οι γειτονιές επιτέλους να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους και η αστυνομία επιτέλους να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά. Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει και αυτή η πρωτοφανή παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας τους, τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνηση; θα ανήκει σύντομα οριστικά στο παρελθόν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε «Και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και την ανομία. Όσα συνέβησαν στη διάρκεια λίγων μόνον ωρών, διαψεύδουν πλήρως την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε μία ημέρα είχαμε τα εξής κρούσματα: • Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ (!) σε Εισαγγελέα και τους Λιμενικούς που τον συνόδευαν, στα Εξάρχεια, την ώρα που γινόταν έρευνα για ναρκωτικά σε κτίριο υπό κατάληψη • Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών από κακοποιούς στα Άνω Λιόσια • Ευρείας έκτασης επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, μετά από αγώνα βόλεϊ, στη Θεσσαλονίκη • Ανατίναξη ΑΤΜ στο Παλαιό Φάληρο • Συνεχιζόμενα άγρια επεισόδια στα Διαβατά από αιτούντες άσυλο που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Η έξαρση των φαινομένων της βίας δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστά καρπό της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πάνω από 4 χρόνια, οι αρμόδιοι υπουργοί, δέσμιοι των ιδεοληψιών τους, επέτρεψαν με την ανοχή και την φροντίδα τους για τη διατήρηση των εκλεκτικών συγγενειών με περιθωριακούς κύκλους, να εκτραφεί το τέρας της βίας και της ασυδοσίας. Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα επίχειρα των επιλογών τους. Οι πολίτες, ωστόσο, γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν αλλάζει όσο παραμένουν στη θέση τους αυτοί που προκάλεσαν αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση. Γνωρίζουν ότι για να αλλάξει το τοπίο στην δημόσια τάξη και να αισθανθεί και πάλι ασφαλής ο πολίτης στην γειτονιά του, στην πόλη και το χωριό του, πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβερνητική αλλαγή».

«Όταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί να προστατεύσει τις νόμιμες διαδικασίες απέναντι στην βία και τους τραμπουκισμούς στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Όταν στα Εξάρχεια υπάρχει αναρχικός “στρατός”  με εξοπλισμό που εξαναγκάζει σε φυγή τις δυνάμεις  ασφαλείας. Όταν οι ληστείες και οι κλοπές εις βάρος της περιουσίας των πολιτών έχουν γίνει καθημερινότητα. Είναι προφανές ότι ούτε Υπουργείο υπάρχει αλλά ούτε και Προστασία του Πολίτη! Τον λόγο έχει πλέον ο ελληνικός λαός», αναφέρει σε δήλωση της η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής.

Σε σχόλιο του στα social media, o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρει «Οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς -τώρα και λιμενικούς- απειλούν & καταδυναστεύουν τους πολίτες. Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει».

Το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, «ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους δύο τραυματίες λιμενικούς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους».

  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο