LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2019 18:18

“Πράσινο φως” από την Κομισιόν για δύο μεγάλα έργα υποδομών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δύο μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα και ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Εκσκαφέας - καλώδια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη δύο μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα και ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας-Βουλγαρίας, ως μέρος ενός συνολικού πακέτου επενδύσεων της πολιτικής συνοχής, σε 10 κράτη-μέλη, ύψους 4 δισ. ευρώ που μαζί με την εθνική συγχρηματοδότηση ανέρχεται συνολικά σε 8 δισ. ευρώ.

Επενδύονται συνολικά 135 εκατ. ευρώ στο τηλεπικοινωνιακό σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ II», το οποίο στο τελικό του στάδιο θα ενώσει ολόκληρο το ελληνικό δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών. Στο σύστημα θα συνδεθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και 34.000 εγκαταστάσεις του δημοσίου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υπάρχουσας ψηφιακής υποδομής, σημαντικές οικονομίες κλίμακας και αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.

Με σχεδόν 95 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Το έργο περιλαμβάνει δύο υποβρύχια καλώδια μήκους 135 χλμ, που θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο δίκτυο στον κόσμο. Προβλέπει, επίσης, την αναβάθμιση των υπαρχόντων και κατασκευή νέων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων και κατασκευή υποσταθμών σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να μειώσει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, αντικαθιστώντας τις πετρελαϊκές μονάδες, με σημαντικά κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Το έργο, λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής, θα οδηγήσει στη  δραστική μείωση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβαρύνουν τους καταναλωτές όλης της χώρας με 600-800 εκατ. ευρώ ετησίως εκ των οποίων τα μισά αφορούν στην Κρήτη. Επιπλέον, θα αλλάξει ριζικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όχι μόνο δια της παύσης λειτουργίας των συμβατικών σταθμών παραγωγής, αλλά και δια της αξιοποίησης του δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Εξάλλου, ως έργο κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας χρηματοδοτείται με 33 εκατ. ευρώ η κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου (IGB), μήκους 182 χιλιομέτρων μεταξύ της Κομοτηνής και της Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία              

Ν. Παππάς: «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση γίνεται πράξη. Με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, το Δημόσιο θα λειτουργεί με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοπιστία».

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο «Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων», ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Δημόσιο αλλάζει. Η ψηφιοποίησή του, που εξαγγέλθηκε από πολλές κυβερνήσεις αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε, πλέον προχωρά.
Με τη σφραγίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το εμβληματικό έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, “Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων”, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς του Δημοσίου, θα παρέχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς και θα εξοικονομεί 380 εκατ. ευρώ ετησίως για το ελληνικό Δημόσιο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση γίνεται πράξη. Το Δημόσιο θα λειτουργεί με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοπιστία».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο