LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2019 07:35

Σαρώνει τη Μοζαμβίκη η χολέρα

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα χολέρας, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα από την αφρικανική χώρα. 

AP - Μοζαμβίκη - χολέρα

Η επιδημία χολέρας που σαρώνει την κεντρική Μοζαμβίκη μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε στα μέσα Μαρτίου το πλήγμα του τροπικού κυκλώνα Ιντάι προκάλεσε έναν πρώτο θάνατο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ξεπέρασε τους χίλιους, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

Το θύμα καταγράφηκε στην πόλη Μπέιρα, λιμάνι που υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τον Ιντάι, διευκρίνισε ο διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας Γιουσέιν Ισέ κατά τη διάρκεια της καθημερινής πλέον ενημέρωσης του Τύπου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας που έχουν καταγραφεί συνεχίζει να αυξάνεται και έφθασε το πρωί της Δευτέρας στα 1.052 συνολικά, σύμφωνα με τον Δρ. Ισέ, ο οποίος διευκρίνισε ότι 96 ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο κυκλώνας Ιντάι έπληξε με σφοδρότητα τη Μπέιρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μοζαμβίκης, και το μισό εκατομμύριο των κατοίκων της την 14η Μαρτίου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πολύ ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές και εκτεταμένες πλημμύρες που άφησαν πίσω τους, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό, πάνω από 700 νεκρούς, τόσο στη Μοζαμβίκη, όσο και σε άλλες δύο γειτονικές χώρες, τη Ζιμπάμπουε και στο Μαλάουι.

Παρά την ανθρωπιστική βοήθεια και τα σωστικά συνεργεία που έστειλαν πολλές χώρες, εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες ζουν ακόμη υπό εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες, σε πλημμυρισμένες περιοχές, με ακάθαρτα νερά που ευνοούν την εξάπλωση επιδημιών, όπως η χολέρα.

AP - Μοζαμβίκη - χολέρα

Περίπου 900.000 δόσεις ενός στοματικού εμβολίου εναντίον της χολέρας αναμενόταν να φθάσουν χθες Δευτέρα στη Μοζαμβίκη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), που προβλέπει πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί κι άλλο τις προσεχείς ημέρες.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, η ταχύτητα αντίδρασης είναι κρίσιμη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να περιοριστούν τα δεινά» που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τόνισε η επικεφαλής της διεύθυνσης του ΠΟΥ η οποία είναι αρμόδια για την Αφρική, η Ματσιντίσο Μοέτι.

AP - Μοζαμβίκη - χολέρα

«Ο εμβολιασμός θα αρχίσει στην Μπέιρα την Τετάρτη και (στις πόλεις) Ντόντου και Νιαματάντα την Πέμπτη», δεσμεύθηκε από την πλευρά του ο Δρ. Ισέ.

Εννέα κέντρα θεραπείας της χολέρας έχουν τεθεί σε λειτουργία στην επαρχία Σοφάλα (κεντρικά), της οποίας η Μπέιρα είναι η πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού και μέσων καθαρισμού του νερού στάλθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα, ο οποίος άφησε πίσω του 146.000 εκτοπισμένους.

AP - Μοζαμβίκη - χολέρα

Οι εκτοπισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε 155 κέντρα σε τέσσερις επαρχίες της Μοζαμβίκης, ανέφερε ο ΟΗΕ.

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισεΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τέλλογλου, οι δύο περιπτώσεις σύλληψης του 65χρονου παρουσιάζουν τρία σημαντικά κοινά στοιχεία αν και έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη ΜαρινάκηΣήμερα 20:19 | Ειδήσεις

Η κηδεία της Ειρήνης Μαρινάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο