LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2019 18:38

Ο Γιώργος Ζανιάς νέος πρόεδρος της Eurobank

Η εκλογή του νέου προέδρου θα ανακοινωθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας.

Γιώργος Ζανιάς

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Νικολάου Καραμούζη να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της στο τέλος Μαρτίου 2019, το Δ.Σ. με τις από 29ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου 2019 αποφάσεις του όρισε τον Γεώργιο Ζανιά ως νέο μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας σε αντικατάσταση και με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος μέλους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο απελθών Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Καραμούζης έχει μακρά προσφορά στον Τράπεζα από πολλές θέσεις και επί σειρά ετών. Διετέλεσε κατά το παρελθόν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (από το 1999 έως το 2013), υπεύθυνος για την εταιρική τραπεζική (wholesale banking), συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Τράπεζας κατά την περίοδο της ισχυρής ανάπτυξής της και της ανάδειξής της σε βασικό πυλώνα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, αλλά και με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό.

Κατά τα τελευταία τέσσερα έτη, από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας, συνετέλεσε καθοριστικά στην εμπέδωση διαφανών διαδικασιών και εποικοδομητικού διαλόγου καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την υιοθέτηση και ενσωμάτωση στην Τράπεζα βέλτιστων διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης. Ο κ. Καραμούζης, με τη μακρά και ενεργό συμμετοχή του στα τραπεζικά δρώμενα της χώρας, διετέλεσε επίσης την τελευταία τριετία πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), θέση από την οποία είχε διακριτή συμβολή στην αναβάθμιση της παρουσίας της ως θεσμικού εκπροσώπου των Τραπεζών και στην ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΕΕΤ λειτουργικών μορφών συνεργασίας μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων σε κρίσιμους τομείς.

Η Eurobank εκφράζει προς τον κ. Καραμούζη τις θερμές ευχαριστίες της για την πολύτιμη συμμετοχή και συμβολή του στην ανάπτυξη και πρόοδό της.

Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ +12,47% της Ελλάδος, μέλος και Πρόεδρος των Δ.Σ. θυγατρικών της Τράπεζας Πειραιώς, μέλος Δ.Σ. στην Chipita Α.Ε. καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2012 ήταν Υπουργός Οικονομικών και πριν από αυτό Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Υπήρξε μέλος της Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (EFC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευrο Working Group (EWG) της Ευρωζώvης καθώς και διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), της Γενικής Τράπεζας και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

 

Επίσης, διατέλεσε Governor της Black Sea and Development Bank και Alternate Governor της EBRD. Κατέχει Διδακτορικό (D.Phil.) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει σπουδάσει επίσης οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία).

Η εκλογή του νέου Προέδρου του Δ.Σ. θα ανακοινωθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 5ης Απριλίου 2019, ενώ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του νέου μέλους από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Τέλος, η κα Lucrezia Reichlin, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας, υπέβαλε την παραίτησή της με ισχύ από την 1η Απριλίου 2019 και την ίδια μέρα το Δ.Σ. της Τράπεζας αποφάσισε τη μη άμεση αντικατάστασή της. Η Eurobank εκφράζει προς την κα Reichlin τις θερμές ευχαριστίες της για την παρουσία της και την προσφορά της στον Όμιλο Eurobank στο διάστημα των δύο και πλέον ετών που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία - Σούμι: Η ρωσική επίθεση με δεκάδες νεκρούς προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις (εικόνες)Χθες 21:55 | Ειδήσεις

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Δύσης κατηγορούν το Κρεμλίνο, έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στην στάση που θα τηρήσει ο Λευκός Οίκος. Την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός τονίζει η Ελλάδα.

Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί εντοπίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείουΧθες 18:58 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ολυμπιακός: Πάρτι στα αποδυτήρια για το πρωτάθλημα (εικόνες)Χθες 23:34 | Ειδήσεις

Ξέφρενα γιόρτασαν στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης", οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μεντιλίμπαρ την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.

ΗΠΑ: Ανήλικος σκότωσε τους γονείς του για να βρει λεφτά και να... δολοφονήσει τον Τραμπ!Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την διπλή δολοφονία στο Ουινσκόνσιν. Το σχέδιο για εξόντωση του Τραμπ, το "Τάγμα των Εννέα Γωνιών" και το όπλο του εγκλήματος. Τι αναφέρει έκθεση του FBI.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπουρλά: Με την AI οι ερευνητές θα φέρουν την θεραπεία του καρκίνου σε 4 χρόνια, αντί για 1023:59Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού23:47Ολυμπιακός: Πάρτι στα αποδυτήρια για το πρωτάθλημα (εικόνες)23:34Ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας και η σύγχρονη αντιμετώπισή της23:21Πόλο: Δεύτερη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Έχασε στον τελικό από την Ισπανία23:08Super League - Ολυμπιακός: Πρωταθλητής μετά την νίκη επί της ΑΕΚ22:55ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 17 Απριλίου22:41Πετρούνιας: Στον αθλητισμό ή κερδίζεις ή μαθαίνεις, όπως και στην ζωή22:28Άρης - Ατρόμητος: "Κλειδώνουν" την 5η θέση οι Θεσσαλονικείς22:14Ουκρανία - Σούμι: Η ρωσική επίθεση με δεκάδες νεκρούς προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις (εικόνες)22:01Αγρίνιο: Διέλυσαν ΑΤΜ – Αναζητούνται δύο άτομα21:48Δισκοβολία - Παυλίδης: Δύο πανελλήνια ρεκόρ σε 4 ρίψεις21:34ΥΠΕΞ για τη ρωσική επίθεση στη Σούμι: Επειγόντως κατάπαυση του πυρός21:20Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ουνάι και Σφιντέρσκι έδωσαν την νίκη στο “τριφύλλι”21:07Κρήτη: Πυροβόλησε την αδερφή του ενώ περιεργαζόταν το όπλο! 20:54ΗΠΑ: Ανήλικος σκότωσε τους γονείς του για να βρει λεφτά και να... δολοφονήσει τον Τραμπ!20:40Λέσβος - Πυροβολισμοί σε σκάφος του Λιμενικού: Βίντεο από την καταδίωξη του τουρκικού αλιευτικού20:26Πανιώνιος - Ολυμπιακός: Επεισοδιακή πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ για τους “ερυθρόλευκους”20:13Μεσολόγγι - Τασούλας: Έχουμε χρέος απέναντι σε όσους μας χάρισαν την ελευθερία19:59Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Ο Πιάστρι είδε πρώτος την καρό σημαία (βίντεο)19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο