LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2019 17:36

Πολιτική “θύελλα” για τον Πετσίτη

Βολές εναντίον της κυβέρνησης από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η απάντηση από Τζανακόπουλο και την Αρχή για το ξέπλυμα “βρώμικου” χρήματος.

Μανώλης Πετσίτης

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ξέσπασε αναφορικά με τη δράση του Μανώλη Πετσίτη το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση ΔΕΠΑ- ΕΛΠΕ και είχε οδηγήσει στην παρέμβαση της δικαιοσύνης. Μετά την εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα των λογαριασμών του φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως βρέθηκαν  σημαντικά ποσά που δεν δικαιολογούνται...

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που από την πρώτη στιγμή έχει συνδέσει τον κ. Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου…

Η ΝΔ ζητά την άμεση κλήση της προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση Πετσίτη.

Με επιστολή των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή προς την πρόεδρό της Τασία Χριστοδουλοπούλου, η ΝΔ επισημαίνει ότι η κ. Ζαϊρη θα πρέπει να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Ζητούν επίσης, να εξηγήσει γιατί καθυστερούν «αναιτιολόγητα και παράνομα» να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε ότι «ο κ. Παππάς δεν μπορεί άλλο να σιωπά, ούτε ο κ. Τσίπρας να τον καλύπτει». Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οφείλουν και οι δύο να απαντήσουν:

  • Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
  • Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
  • Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;

 Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς να δώσουν απαντήσεις». 

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι οι δύο αυτές ενέργειες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς, ενώ τα κομμάτια του παζλ στο σκάνδαλο Πετσίτη - Παππά - Αρτεμίου - Λαυρεντιάδη συμπληρώνονται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παριστάνοντας ότι δεν διαβάζει τις αποκαλύψεις που δημοσιεύονται. Οι δε δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τόσο από τον κ. Παππά, όσο και από τον κ. Τζανακόπουλο είναι φαιδρές, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήταν και δεν είναι ούτε “απλά ένας ιδιώτης” ούτε πόσο μάλλον “άγνωστος” στην παρέα του Μαξίμου, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουν εκ των υστέρων. 

«Ο κ. Πετσίτης, πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ήδη από τις αρχές του 2015, και εμφανίζεται από το 2016 να παρέχει και “εξειδικευμένες” υπηρεσίες στον κ. Λαυρεντιάδη, και να εκπροσωπεί τον κολλητό φίλο του κ. Παππά και γκουρού των off-shore εταιρειών κ. Αρτέμη Αρτεμίου», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει: «Ο κ. Αρτεμίου από την πλευρά του, αφού συνταξίδεψε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα δήθεν για να προωθήσουν το εμπόριο ζαρζαβατικών, άρχισε και εκείνος να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να διαχειρίζεται εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Και όλα αυτά… όλως τυχαίως, συνέβαιναν ενώ η κυβέρνηση, επιχειρούσε να απαλλάξει την ELFE  (συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη στην οποία εργαζόταν ο κ. Πετσίτης) από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ». 

Απαντήσεις για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Μανώλη Πετσίτη ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο Γιάννης Μανιάτης.

Με επίκαιρη ερώτηση του στον Αλέξη Τσίπρς ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υποστηρίζει πως τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σχέση Μαξίμου με το σκάνδαλο ELFE – ΔΕΠΑ, είναι αμείλικτα. Με αφορμή δε, δηοσιεύματα, αναφέρει πως φαίνεται να υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη. Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, αποκαλύπτεται ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας. Ως αποτέλεσμα της «εξώθησης σε παραίτηση», ο εν λόγω υπάλληλος ζήτησε την άρση της απόσπασής του από την Αρχή.

Ο Γιάννης Μανιάτης καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ.

Τζανακόπουλος: αντιπερισπασμός από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ρ/σ «News 247», είπε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι «εξαιρετικά πιεσμένοι» από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών τους για τα «δανεικά και αγύριστα των 400 εκατ. ευρώ» και επιχειρείται αντιπερισπασμός από την πλευρά του φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου, που «βγάζει μάτι».

Ειδικά για τον κ. Πετσίτη, είπε ότι έκανε τις δικές του επιλογές και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Όπως είπε, ο φιλικός Τύπος της ΝΔ «παράγει περισσότερα fake news από όσα μπορεί η ΝΔ να καταναλώσει», προθέτοντας ότι οποτεδήποτε η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τους δικούς της «σκελετούς στις ντουλάπες», κατασκευάζει είδηση για να καλυφθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν».

Η απάντηση της Αρχής για το “βρώμικο χρήμα”

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Μανώλη Πετσίτη, επισημαίνεται εκ μέρους της  Αρχής Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  ότι:

 «Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια .

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

 Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν   είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

 Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

 Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύνται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο