LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2019 13:13

“Θύελλα” αντιδράσεων για το βίντεο με τη δολοφονία κρατουμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού

Το θύμα ήταν ο «μακελάρης του Μικρολίμανου». Πως συνδέεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Τι καταγγέλλει ο Πρόεδρος των Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων.

Μαχαίρωμα - Κορυδαλλός

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πολύ σκληρές εικόνες από την δολοφονία ενός Αλβανού κρατούμενου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Δράστης φέρεται να είναι, ο άνθρωπος που σκότωσε τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το «Βήμα» και είναι από τις κάμερες ασφαλείας των Φυλακών Κορυδαλλού, ο επονομαζόμενος και ως μακελάρης του Φαλήρου, Αρμπέρ Μπάκο, προσπαθεί να γλιτώσει από το μένος δύο ανδρών που τον κυνηγούν και τον μαχαιρώνουν.

Ο κρατούμενος με την λευκή κοντομάνικη φανέλα είναι ο Αρμπέρ Μπάκο που μόλις έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό. Ο άνδρας με την γκρι φόρμα που κρατάει μαχαίρι είναι ο άνδρας που δολοφόνησε, σύμφωνα με την αστυνομία τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Συνεργός του είναι ένας 25χρονος Έλληνας.

Οι σωφρονιστικοί σε ρόλο θεατή ξεκλειδώνουν τις πόρτες χωρίς να καταφέρνουν να συγκρατήσουν τους δύο άνδρες. Οι μαχαιριές που δέχεται ο Μπάκο είναι δεκάδες.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το θύμα μεταφέρεται με ένα φορείο στο νοσοκομείο. Η μπλούζα του έχει γίνει κόκκινη από το αίμα. Ο 34χρονος Αλβανός την επόμενη ημέρα έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά φωνάζει πως σκότωσε τον Μπάκο για να πάρει πίσω το αίμα  του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αλβανός - Αρμπερ Μποκο - μανιακός - Μικρολίμανο - αστυνομία - σύλληψη

Ποιος ήταν ο Μπάκο

Ο Αρμπέρ Μπάκο που είχε το υποκοριστικό «Ταμτάκος», ήταν σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας που πυροβόλησε με καλάσνικοφ έξω από μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014 με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα.

Συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε σπίτι στο Γουδί και καταδικάστηκε και για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου στον οποίο η αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες την Πέμπτη για συμμετοχή στην Μαφία των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 34χρονος Αλβανός που σκότωσε τον Μπάκο, υποστήριξε ότι το θύμα του είχε δώσει εντολή να πάει στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017. Τράβηξε την σκανδάλη και σκότωσε τον ποινικολόγο.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 34χρονος μαζί με άλλους κρατούμενους και τους δύο δικηγόρους που συνελήφθησαν την Πέμπτη φέρονται ως μέλη της Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Τι λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωση του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, αναφέρει πως, «σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει πως η δολοφονία διερευνάται από Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Καρακίτσιος: δεν καταλαβαίνω γιατί εξοργίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης

O πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κατηγορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση στις φυλακές.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να εξοργίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντί να εξοργίζεται λοιπόν με την δημοσιοποίηση του βίντεο, θα έπρεπε να εξοργίζεται με την κατάσταση στις φυλακές που το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπεύθυνο και υπαίτιο γι’ αυτή την κατάσταση».

Να σημειωθεί ότι συνεργάτες του δικηγόρου Γ.Αντωνόπουλου, που απολογείται σήμερα για την υπόθεση της μαφίας των Φυλακών Κορυδαλλού, κάνουν λόγο για σκευωρία σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, που σύντομα θα καταρρεύσει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο