LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2019 11:49

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Θα κάνουμε αρχιτεκτονικές αλλαγές στην Αγία Σοφία

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος. Στόχος, όπως είπε είναι, να γίνει αλλαγή του ονόματος στην Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

Αγιά Σοφιά - Ερντογάν

Αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγίας Σοφίας στο μέλλον, παρά την «κόκκινη κάρτα» της UNESCO, προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποκτήσει «πνευματική ατμόσφαιρα» ο χώρος, αν και είπε πως αρχικά μετά τις εκλογές θα γίνει αλλαγή του ονόματος από μουσείο σε τζαμί και αργότερα θα δουν και το θέμα της προσευχής. Σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤRΤ, λίγο πριν από τις σημερινές δημοτικές εκλογές, ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε εάν η Αγία Σοφία είναι μουσείο ή τζαμί, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα.

«Η Αγία Σοφία κέρδισε το καθεστώς του μουσείου πρόσφατα. Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε στην Αγία Σοφία την πραγματική της ταυτότητα. Ποια είναι αυτή; Τζαμί. Αυτό πρέπει να το διευθετήσουμε. Μετά λένε ότι στο Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί) η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά επειδή η Αγία Σοφία βρίσκεται στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας, μπαίνει κανείς με εισιτήριο. Εμείς είπαμε αυτό μπορεί να διευθετηθεί», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως για να γίνει δωρεάν η είσοδος στην Αγία Σοφία πρέπει να γίνουν κάποιες «σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» εντός του διαχρονικού συμβόλου της ορθόδοξης πίστης. «Σε αυτές τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αναφέρθηκα και για να είναι πιο άνετη η είσοδος πρέπει να γίνει έλεγχος του δαπέδου, και μαζί με τον έλεγχο του δαπέδου να γίνει βήμα που να προσδίδει την πραγματική πνευματική ατμόσφαιρα στο χώρο. Γι' αυτό και είπαμε ότι μετά τις εκλογές θα καθίσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε βήματα με βάση τον νόμο και να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί. Ο οδικός μας χάρτης και τα σχέδιά μας για το θέμα της προσευχής θα τα κάνουμε με βάση αυτό αργότερα. Πρώτα ο θεός θα προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία με αυτό τον τρόπο», ανέφερε. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - "Δεσμός": Σκοπός η αγορά κλινών για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς21:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:56Τέλλογλου - "Χτύπημα" ρωσικού δεξαμενόπλοιου ανοιχτά της Κρήτης: Κατάσκοπος ζούσε στην Ελλάδα20:42Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος - "Δεσμός": Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Λάρισα και στα παιδιά του σωματείου20:28Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ20:20O Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά (Live blog)20:14Θοδωρής Κυριακού: Τα παιδιά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας - Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε (βίντεο)20:06Άγιος Νικόλαος: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά - Κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό κάνναβης, κοκαΐνη και χρήματα19:51Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα παιδιά του σωματείου Make - A – Wish Ελλάδος19:37ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε τρεις αγρότες19:23Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα η οποία θα υλοποιηθεί έως το 202719:08Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1: Οι Παραολυμπιονίκες του Make A Wish μοιράζονται τις ιστορίες τους 18:54Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κρις Ρία18:39Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου18:25Μητέρα και μέλος της "Φλόγας" μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δική της εμπειρία από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια (βίντεο)18:11Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το "Make-A-Wish" Ελλάδος17:57Η Αμερική στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)17:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 600.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί17:29Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.000 παραβάσεις την 25η εβδομάδα της εκστρατείας "Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους"17:15Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου 17:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο