LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2019 14:26

Σημίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας

Ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη να αποτελέσει το ΚΙΝΑΛ φορέα μεταρρύθμισης. 

Κώστας Σημίτης - συνέδριο ΚΙΝΑΛ

«Στις ευρωεκλογές, πέρα από την πρωτιά κρίνονται και άλλα σημαντικά θέματα και η Ελλάδα χρειάζεται μια κριτική δύναμη αναμόρφωσης, απέναντι στα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν το καθένα με δικό τους τρόπο τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο άνοιξε της εργασίες του με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Υπενθυμίζοντας ότι στα τέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2004, «το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα - κι αφού είχαν κυβερνήσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - το 2016, το μέσο ελληνικό εισόδημα ήταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% από το 2004», ο κ. Σημίτης επέκρινε έντονα τις πολιτικές των επιδομάτων και των πελατειακών εξυπηρετήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική αριστερά», τόνισε ο Κώστας Σημίτης, «να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας. Γι' αυτό και πρέπει να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην νέα πορεία του τόπου με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, για υψηλότερο επίπεδο ζωής και για περιορισμό της φτώχειας, της εξάρτησης, της αβεβαιότητας και των ταξικών διακρίσεων. Δεν επιτρέπεται επίσης στις μέρες μας, η Ελλάδα να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε καινοτόμες πολιτικές».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο